8.9.06

Ze brengen me op gedachten.

Dank zij buddha http://www.kladblog.be/ is het in me opgekomen om bepaalde foto's eens om te zetten in zwart - wit, alles heeft zijn eigen charme en zeker deze beelden van het eens zo achtergestelde West Vlaanderen door de rest van Belgiƫ, alhoewel de stiel er hard en lang was, de arbeid ondankbaar en velen de streek ontvluchten richting binnenland of Frankrijk.
Hier enkele voorbeelden.


8 opmerkingen:

Cursief Huigje zei

Bedankt om het prachtige west-vlaanderen weer eens in de kijker te plaatsen.
Groeten van een uitgeweken west-vlaming!:)

Anoniem zei

Mijn voorkeur gaat uit naar de gekleurde versie, maar smaken verschillen natuurlijk. Ik ben nogal een kleurig type.

Unknown zei

@ bart, dat is graag gedaan, uiteindelijk liggen mijn wortels daar maar dat was dan in de jaren heel stillekens van 1666 tot ongeveer 1931, maar nu heb ik er nog familie wonen, zoals Filip Van De Walle ex keeper van het hele grote en het enige echte Club Brugge. Zo zie je maar.

Unknown zei

@ smiling cobra, het is inderdaad een kwestie van smaak, eerst was er wit zwart, dan was er kleur en als je nu een fotoreportage ziet is het terug in wit zwart, zo zie je maar, persoonlijk verkies ik kleur maar zo een triestige knotwilg in wit en zwart dat heeft iets, dat heeft iets overleeft.

Sana follia zei

De bomen in zwart wit hebben wel iets van de tijd bleef stille staan.

Unknown zei

@ katjesnest, goed, maar waar bleef de sterre stille staan ?????

Anoniem zei

Ik verkies ook de kleurrijke versie. Deze zijn ook mooi, maar zo somber.

Unknown zei

@ buddha, ja natuurlijk is kleur beter, maar ik heb zo de indruk dat de bomen zich zo moeten voelen in de winter bij zulks triest en grijs weer.