5.9.06

Naar Ursel voor het goede doel.


Dinsdag 05-09-2006 organiseerde het Belgisch Leger en meer bepaald de "Provincie Staf Oost Vlaanderen" een wandeltocht
genaamd "Wandeltocht voor het goede doel" met als startplaats het Militair Vliegveld van Ursel, deelgemeente van Knesselare. De opbrengst gaat integraal naar een goed doel in de provincie Oost Vlaanderen. Wanneer het leger in iets goed is dan is het zeker en vast het organiseren van wandeltochten, een pracht van een voorbeeld is natuurlijk de "4 daagse van de IJzer" en ook ditmaal was alles tot in de puntjes geregeld.
Bij aankomst op het vliegveld is er onmiddellijk iemand om naar de parking te verwijzen en daar staat reeds een collega klaar om alles netjes op rijtjes te zetten, alhoewel er toch een paar kiekens zijn die duidelijk niet bij het leger geweest zijn en denken dat ze
mogen parkeren waar ze willen, maar niet bij deze jongens, dus terug keren en de wagen netjes plaatsen waar de militaire jongens het willen, zo gaat dat in het leger en zo moet het ook.
Bij de deelnemers natuurlijk opvallend veel militairen van alle
onderdelen waarover het leger beschikt, deelnemen kan door een wandeling te maken op en rond het vliegveld met daarrond prachtige bossen, de afstanden waren 5, 7, 10, 15 en 18 kilometer. Wij kozen voor de 18 en tevens langste afstand gaande in 2 lussen, de eerste van 10 kilometer waarbij men dan terug in de kazerne kwam voor de controle om dan nog een tweede lus te maken van 8, 25 kilometer en ik kan zeggen dat de afstand zeer nauwkeurig was want mijn GPS gaf 18.3 kilometer. Zoals ik al zij, organisatie is alles.
Het weder is bij de start een beetje mistig maar toen we op de
middag aan de tweede lus begonnen kwam de zon erdoor en daarmee ging ook de temperatuur de hoogte in. De tocht verliep eerst over de startbaan om dan het prachtige Drongengoed bos in te trekken om dan aan een hofstee te komen om u tegen te zeggen en de naam was "De Drongengoed hoeve" welke dateerde uit 1746 en waar men gedeeltelijk een taverne heeft ondergebracht, uniek om zien, vandaar verder via de Wagemakersbeek om de eerste lus volledig te maken.
Na de dorstigen te hebben gelaafd en een beetje eten op weg voor de tweede lus langs "het Schapersbos" dan richting Westvoorde, via de Driesbeek en het Koningsbos om de lus vol te maken. Met ongeveer een 600 deelnemers mag dit zeker een succes genoemd worden voor een wandeling op een dinsdag. Daar zien ze me zeker terug.
4 opmerkingen:

pierre du coin zei

Ha die militaire precisie! Het is inderdaad fijn als de organisatie op poten staat hé.

Unknown zei

@ pierre du coin, men zegt toch altijd "met passen en meten wordt veel tijd verscheten maar wie het niet doet werkt niet goed".

Anoniem zei

Ik ben ook niet bij het leger geweest. Ben ik dan ook een kieken?
:lol:

Unknown zei

@ smiling cobra, als ge uwen auto niet in het midden van de landingsbaan parkeert zijt ge van belange geen kieken.