12.9.06

Rond het Zennegat.


Op Zaterdag 09-09-2006 waren Ludo en ik aanwezig te Heindonk voor een tocht van 21 kilometer, Heindonk is een deelgemeente van Willebroek. In 1976 hadden ze hier ongeveer een 561 inwoners, na de samenvoeging werden alle inwoners enkel nog onder Willebroek geteld. Het piepkleine dorpje is ten Noorden begrensd door de Rupel en ten Oosten door de Dijle en de Zenne, het is daardoor als het ware in de tang genomen door al dat watergeweld.
Het aanwezig zijn van water is ook te merken op "De Hazenwinkel" (zie ook www.vvw-hazenwinkel.be ) , hier werden reeds verscheidene malen nationale, internationale wedstrijden en zelfs wereldkampioenschappen kanovaren gehouden, alles wat te maken heeft met watersport kan je hier vinden, zoals kanovaren, kajak, plankzeilen, zwemmen en zelfs vissen kan men hier. Men heeft zelfs in het verleden hier al een wereldkampioenschap vissen mogen inrichten. De watersportbaan is ongeveer een 2,5kilometer lang, dus aan water geen gebrek.
Na inschrijving trekken we beiden al meteen een dijk op langs de
Dijle om na ongeveer een 300 meter de eerste van de drie bruggen voor fietsers over de Dijle tegen te komen welke lopen van Walem naar Rumst. Verder stappend komen we in het "Zennegat", zo is de plaats genoemd waar de Zenne uitkomt in de Dijle, daar nemen we een rechtse bocht om in het dorpje Heffen te belanden en is het na een frisse start toch al tamelijk warm aan het worden, er beloofd een mooie dag aan te komen. Heffen is zoals ik vroeger reeds heb beschreven een dorp dat aanleunt tegen Mechelen en zich dus hoofdzakelijk inlaat met groenteteelt.
Na Heffen gaan we langs de Hazenwinkel zoals hierboven geschreven langs de halve omtrek en dan ben je al onmiddellijk een stukje onderweg, verder gaan we door "Het Broek" dit is een natuurgebied dat uitkomt te Blaasveld om zo door de velden en wegels terug op onze eerste stappen terug te komen in Heindonk.
Het weer was goed, de wandeling was goed en de natuur was mooi, wat moet een mens meer hebben.

Doden tussen de levenden.

10 opmerkingen:

Sofie zei

Mooi stukje natuur. Blijkbaar zal ik wat meer wandelingen moeten maken.

Unknown zei

@ sofie, meer wandelen natuurlijk anders lukt het nooit voor de "Dodentocht", de natuur in "Het Broek" is daar inderdaad prachtig, je moet er wel een beetje de weg kennen of je loopt er snachts nog rond.

Sana follia zei

Die bomen van de laatste foto zijn bijna angstaanjagend, precies armen van skeletten die uit de grond komen.

Anoniem zei

Je vraagt je af wat een mens meer moet hebben dan mooi weer, een mooie wandeling en mooie natuur ... Van mij mag je daar gerust een bankrekening met heel veel nullen achter het eerste cijfer bijvoegen, of is dat te veel gevraagd?

Unknown zei

@ katjesnest, angstaanjagend niet maar misschien wel een waarschuwing dat er iets anders mis is.

Unknown zei

@ smiling cobra, ik begrijp je volkomen, je hebt de laatste tijd veel onkosten gehad met je genode en ongenode gasten maar ik ben ook maar werknemer en dan nog een die in verlof is, dus dan mag ik zeker geen overschrijving maken. Volgende keer beter.

Anoniem zei

Aha je foto's voorzien van een handtekening. Groot gelijk.

Mooie foto's en verslag btw.

Unknown zei

@ buddha, tot mijn groot spijt zag ik regelmatig foto's opduiken door mij genomen maar dan wel zogezegd genomen door .... en dat zal nu gedaan zijn, ik had het liever anders maar ja het is niet mijn fout, ze moeten er maar met hun fikken afblijven.

Anoniem zei

Dat is idd niet leuk. Zeker niet als ze op voorhand geen toestemming vragen. Leve je watermerk, handtekening.

Unknown zei

@ buddha, wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.