4.9.06

De voorbereidingen.


Op zondag 03-09-2006 zou de wandeling van WSV Schelle doorgaan maar eer we zover waren moest er eerst met de handen gewapperd worden, dus de handen uit de mouwen. Daarvoor waren we zaterdag in de voormiddag afgesproken om in de sportzaal van de Gemeentelijke Basisschool tegen 9 uur aan te vangen met de aanwezige vrijwilligers aan de voorbereidingen.
Beginnen met de ganse vloer van de zaal te bekleden met een rubberen folie die uit voorgesneden banden bestand en gewikkeld op een groot spoel, gezien de lengte van
deze banden was dat al geen simpele opdracht, maar waar een wil is, kan men veel en vele handen maken het werk licht.
De mannen zeulen met tafels en stoelen, opzetten en uitlijnen zodat er ongeveer een 380 mensen tegelijk konden zitten om zich in te schrijven, iets te drinken of te eten. Volgende opdracht het vullen en klaarmaken van de frigo’s met de nodige bieren en frisdranken. Intussen waren de dames natuurlijk druk doende met de nodige afwaswerken en het reinigen van de tafels en stoelen, daarna alle glazen nog eens door een sopje trekken en glanzen deden ze.

Intussen was Julia (78 jaar jong) druk doende met bloemetjes te schikken op de tafels die bij iedere gelegenheid door haar in orde worden gebracht, de club mag steeds op haar rekenen wanneer er iets op til is voor een fleurige decoratie van de zaak.
Verder nog de togen opstellen zowel voor het bestellen van de dranken als voor de broodjes, warme dranken, soep en zeker niet vergeten voor de taarten, heel belangrijk voor de vrouwelijke deelneemsters want de verloren gegane kilootjes door het stappen moeten op peil gehouden worden natuurlijk. Alsook de tafels voor de inschrijvingen en de verkoop van de drankbonnetjes. Verder nog de inrichting van het barbecue gedeelte zowel voor het bakken als voor de verkoop.
Wij waren klaar voor de zondag, nu lag het voor de rest aan de weergoden.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben in veel vergaderzalen geweest die er lang niet zo puik uitzagen.
Vraagje: waarom moest die vloer met rubberfolie bekleed worden?

Unknown zei

@ smiling cobra, wel dat heeft een heel simpele reden, de vloer is in parket en er durft nogal wat slijk aan de voeten hangen en er durft ook al eens gemorst worden en dames met hoge hakken zouden dit alles kunnen beschadigen, vandaar.

Anoniem zei

Een massa-organisatie brengt inderdaad veel werk met zich mee. En op de moment zelf besef je dat er zelfs nog dingen over het hoofd gezien zijn.
Maar de voldoening is achteraf toch groot als de manifestatie een succes is.

Unknown zei

@ victor, je slaagt nagels met koppen, er is maar één ding waar je niets kan aan doen en dat is het weer en daar hangt alles van af kwestie van het aantal deelnemers maar het kon slechter.

Anoniem zei

Hoi,
Dag onbekende die erg gesteld op zijn privacy is, en dat ook zo wil houden. Geef die dame van de bloemen een flinke proficiat. Ze doet iets waar we als wandelaar geweldig van genieten, ook al laten we dat niet altijd blijken.

Unknown zei

@ gwy, Ik zal je boodschap met het grootste genoegen overbrengen en zij zal weer in de wolken zijn en eens innig glimlachen, een prachtvrouwtje is het.