1.10.09

Herfstwandeling te Hingene.Deze wandeling had ik verleden jaar ook gemaakt en die was me toen zeer goed meegevallen, een reden te meer om ze dit jaar terug te maken. De wandeling bestaat steeds uit 3 lussen van ongeveer 6 km.
Lus 1van 6,7 kilometer brengt ons onmiddellijk langs het mooie kasteel D’ Ursel, De Kouter en Het Moer, op deze lus ligt de nadruk meer op het wandelen tussen de velden waar het heerlijk rustig is. Lus 2 is dan weer 6,2 kilometer lang en brengt ons richting Wintam via de Paddenhoek en de Nattenhaasdonk, hier bewandelen we dan weer de vele kasseiwegen die je hier in de streek nog met overvloed kan vinden, nu en dan is het wel oppassen geblazen voor de reusachtige machines die onderweg zijn om overal de maïs te gaan kortwieken.
Lus 3 is 5,7 kilometer lang, deze lus brengt ons een heel stuk langs de Scheldedijk waar we voorbij het paviljoentje komen van De Notelaer, overbekend bij elke wandelaar die ooit heeft deelgenomen aan de 100 km van “De Dodentocht” te Bornem dat hier maar een boogscheut vandaan ligt. We gaan dan de dijk af en komen in een mooi stukje natuur zoals het Kragenwiel, een heiligdom voor de vele vissers die hier hun sport komen beoefenen. En voor we het weten zit deze mooie wandeling er weer op.
Op de eerste foto herken je het kasteel "D' Ursel" en op de tweede foto de wandeling op GPS.

1 opmerking:

maaike zei

Leuk zo dat plannetje onderaan en mooie foto erboven.