5.10.09

2de Herfsttocht te Mazenzele.
Het was zaterdagmorgen grijs en heel winderig toen ik de startzaal te Mazenzele verliet voor een wandeling van 23 km in deze licht heuvelachtige streek die eigen is aan het Pajottenland, een mooie organisatie van wandelclub “De Hopbelletjes”. Ik stap even tussen de velden om op weg te gaan naast het Herenbos en dan over de zeer droge zandwegen waar de wind vrij spel heeft, het zand knispert dan ook regelmatig tussen de tandjes. Het gaat verder door het prachtige Kravaalbos dat ik al meermaals bewandelde. Heuvel op en neer tussen de kale velden waar de maïs reeds afgemaaid is ga ik op weg naar Meldert waar de eerste controlepost in een zaaltje achterin een smal steegje verborgen ligt na 4,6 km, een warm en lekker soepje gaat er goed in.
Even door het dorp en dan gaan de 18 en 23 km rechtdoor om langs de Graadbeek te komen en even verder stappen we naar het Kloosterbos en langs de andere zijde van het Herenbos, ook hier is het regelmatig zand eten door het opzwepende stof, we stappen de lange weg naar de Meisberg op en even verder vinden we nog hoppestruiken die aan de lange staken heen en weer geblazen worden, jammer genoeg zijn ze al bruin verkleurd. We dalen aan de andere kant de lange helling af terug op weg naar Meldert voor onze 2de controle in hetzelfde zaaltje na 6,5 km. Wat eten en dan verder voor een stuk van 8,8 km.
Links van ons ligt Baardegem, dat we laten voor wat het is op weg naar het Dokkenbos waarna we in een grote boog richting Droeshout stappen waar we in café “Den Herder” onze 3de controle hebben, ik stempel af maar besluit om onmiddellijk door te stappen omdat in het café de rook te snijden is, een echt bruin café dus, letterlijk en figuurlijk, gezond is wel even iets anders.
We steken de drukke baan over en stappen tussen de velden de overblijvende 3,3 km die ons terugbrengt naar de startzaal. Voor wie graag heuveltjes bewandeld moet zeker eens naar Mazenzele komen stappen.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

Geen opmerkingen: