7.10.09

33ste Internationale Wandeltochten te Westmalle.


Het is rond 8:30 uur als we zondag te Westmalle op stap gingen voor een wandeling van 23 km, De organiserende wandelclub “Club 76 Merksem” had een informatie verspreid dat er samen met de wandeling, ook een organisatie van Mountain Bikers aan de gang was waardoor ze het merendeel van hun wandeling moesten verleggen of ze kon op bevel van het gemeentebestuur niet doorgaan, waarschijnlijk zitten er in het schepencollege van Westmalle geen wandelaars maar wel wielertoeristen, de wandelclub heeft in ieder geval goed werk geleverd en ons een zo goed mogelijke wandeling aangeboden.
We stappen even door het dorp langs de kerk en komen dan aan Taverne “Kasteelhoeve” waar enkel de 5 en 10 km een controlepost hebben, zij waren even voordien rechts afgeslagen voor een ommetje langs het kasteel. In de verte zien wij het kasteel van Westmalle liggen, hetgeen dateert van voor 1100 en is ontstaan uit een versterkte hoeve. Omdat het nog bewoond is kan het jammer genoeg niet bezocht worden. Wij gaan verder op weg naar het Hoogbos waar prachtige beuken de hoofdrol hebben. We komen dan langs het rusthuis op weg naar de Scherpenberg, waar we gans in de verte de Scherpenbergmolen uit 1843 kunnen zien. Na 4,4 km hebben we dan in de refter van het bezinningstehuis onze 1ste controle, te midden van het dennenbos, het tehuis heet dan ook toepasselijk “Ter Dennen”.
Nu gaan we door een mooie beukendreef terug op weg voor 9,3 km en slaan dan links af zodat we jammer genoeg op deze afstand het Trappistenklooster niet te zien krijgen. Als compensatie bewandelen we nu een groot deel van het prachtige Zoerselbos dat nu op zijn mooist is in de beginnende herfstkleuren. Verder gaat het door het Schriekbos en het Gemeentebos en komen we aan in onze 2de controlepost te Zoersel, in de refter van een schooltje.
Hierna komen we langs het parkje waar het beeld van de stripfiguur “Kiekeboe” voor zich uit staart op een bankje. We stappen voorbij de kerk en gaan het dorp uit. We komen een bos uit en komen voorbij de prachtig gerestaureerde boshoeve uit 1841. Met afwisselend, bos, veld en nog een stukje langs de druk bereden baan richting Westmalle komt er een einde aan dit stuk van 8,7 km. Al bij al was deze wandeling dan toch nog zeer de moeite waard. WSV Schelle was op deze wandeling aanwezig met 69 aangesloten leden. In totaal waren er meer dan 1800 wandelaars aanwezig waarvan zelfs een bus uit de Ardennen. De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

1 opmerking:

Guy (= Gwy) zei

Als wandelaar zijn we niet de enige buitensporter. Gelukkig kunnen de inrichters meestal alternatieven voorzien.