13.10.09

4de Zaaitocht te Ingooigem.


Lus 1:
Vanuit de startzaal zullen we 4 lussen maken in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Eerst gaat het richting Zaveleinde op en neer met veel gele koolzaadvelden, dan ronden we Zaveleinde om dan richting Otegem te trekken dat we rechts laten liggen om door de velden terug te gaan naar de startzaal voor controle na 5,3 km, een mooie opwarmer.
Lus 2:
We stappen richting Scheihoek tussen de velden met suikerbiet en rabarber op weg naar de Tjampensbeek die we oversteken naar Schernaai, hier gaan we rechtsaf naar de Tiegemberg, op de flank ervan vinden we een appel en perengaard die nog moeten geplukt worden. Hier gaan we rechts voor de afdaling naar de Bergmolen die op de flank ligt naast een behoorlijke hoeve. Hierop volgt een flinke beklimming met als beloning een mooi panorama op de top. Verder gaat het langs Lijsternest naar de controle na 6,2 km, dit was zeker de mooiste lus van de 4.
Lus 3:
Deze lus van 7,8 km gaat meestal door de velden en is zeker niet meer zo heuvelachtig als hun voorgangers, het gaat eerst naar Zaveleinde en Vossenhoek om op de grote baan een stuk te lopen. Nog even tussen de akkers en dan naar de controle.
Lus 4:
Deze lus van 7,1 km kunnen we een beetje vergelijken met zijn voorganger, eerst door de Scheihoek en door de velden met terug koolzaad waarvan je het aroma vol in de neus krijgt. Langs mooie hoeves naar het Hulstbos, dan richting Landegem met zijn molen die tussen de groene kolen stond te pronken. Terug richting Scheihoek en naar Ingooigem waar we nog langs het militaire kerkhof uit de Eerste Wereldoorlog komen, hier kan je er een stukje geschiedenis van terugvinden. Zo gaat het dan terug naar de startzaal, toch een heel mooie wandeling die de verre verplaatsing meer dan waard was.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

maaike zei

Ik had ook effe gedacht om daar heen te gaan, maar het is er uiteindelijk niet van gekomen.
Mooie foto trouwens bovenaan met dat gele veld.

Unknown zei

@ Maaike, jammer, je had er zeker van genoten.