7.5.09

40ste Internationale Tweedaagse van Vlaanderen te Blankenberge (dag 2).


Zondagvoormiddag vertrekken we iets later voor het tweede deel van de tweedaagse om de meeste drukte te vermijden en dat blijkt een goed idee, we komen op de markt om 10:30 uur en 2 minuten later zijn we ingescand en al op weg. Een goed idee voor de volgende keer, een mens leert altijd wel iets bij. Het gaat nu de andere kant op tegenover zaterdag en onder een donker grijze hemel stappen we langs de jachthaven waar de 6 km reeds linksaf gaat en dat zijn er heel wat, is dat door het weer of de komende drukte vanavond op de snelweg, wie zal het zeggen.
We lopen langs het staketsel naar de vloedlijn, gelukkig is het water aflopende zodat het wat makkelijker stappen is op het hardere zand richting Wenduine. Daar volgen we de dijk om aan het zwembad “De Spioenkop” te beklimmen en de andere kant af te dalen, wie kent het torentje met zijn rood hoedje niet uit zijn kindertijd ? We lopen nu verder richting De Haan waar onze eerste controlepost is. We steken de grote baan over en gaan op weg naar het mooie natuurgebied “Het Duinbos”, even later komen we in de polders terecht en de zon gaat het terug waarmaken, helaas geen T-shirtenweer vandaag door de strakke wind die vanuit de zee blaast maar de zon is er dan toch weer.
Nu gaan we een heel eind langs de baan naar Nieuwmunster waar onze 2de controle is, ze durven hier in dat gehucht 4 € vragen voor een Duvel, en dan beweren de zelfstandigen dat ze nooit profiteren van de situatie, het was in Taverne “ ’d Oude Smidse” dus niet vergeten voor volgend jaar. Het gaat verder naar Nieuwmunster dorp, hier is de tijd blijven stilstaan en we zijn er dan ook in een wip door. Het gaat nu richting Zuienkerke met een hevige wind van rechts, na enkele kilometer komen we aan een kreek waar onze derde controlepost is, we drinken hier iets met de pet in de hand of je kan er achteraan lopen.
Door de prachtige polders komen we dan in Zuienkerke dorp aan waar naar jaarlijkse gewoonte de rommelmarkt plaats vind, hier is tevens onze vierde en laatste controlepost. We stappen hier onmiddellijk door omdat een paar kilometer verder nog een natuurgebied ligt waar men op een meer rustige manier iets kan drinken en bij onze aankomst vinden we dan ook meteen een plaatsje in het zonnetje, heerlijk is het hier.
Nu gaan we nog een eindje naar de tent in Uitkerke waar we onze “Brugse Zot” in ontvangst nemen en dan gaat het verder naar Blankenberge waar we op de markt uitscannen en onze batch in ontvangst mogen nemen. We kennen ondertussen de trajecten van buiten maar om de ambiance is het hem te doen, de 27 km zitten er op en de tweedaags is voorbij. Er waren in totaal deze 2 dagen 10329 inschrijvingen, tevens een nieuw record, en heel vele daarvan hebben de 2 dagen gestapt. Tot volgend jaar op 1 & 2 mei. Men zegge het voort, onze kamer is al gereserveerd.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,
Zo te zien inderdaad een wandeling om aan deel te nemen. Jammer genoeg zaten we op weekend in Nederland, doch uitstel is geen afstel. Misschien dat we er volgend jaar eveneens kunnen van genieten. Maar ja, soms moet men keuzes maken uit het ruime aanbod aan wandelingen en je kan ze helaas niet allemaal beleven.

Unknown zei

@ Jorge, men moet jammer genoeg inderdaad altijd een keuze maken.