7.5.09

40ste Internationale Tweedaagse van Vlaanderen te Blankenberge (dag 1).


Het is bijna 10 minuten voor 10 als we toekomen op de markt te Blankenberge op zaterdag 2 mei, een massa volk, zoals steeds en het zonnetje schijnt. We waren al ingeschreven en dat maakt het een stuk makkelijker. De groepstart is om 10:00 uur maar het is 20 minuten later als wij eindelijk zijn ingescand. Dit jaar is Taiwan het gastland en we worden door hen uitgewuifd in hun kleurrijke originele kledij.
Door de straten gaat het richting zeedijk naar de pier waar we een eerste controle hebben, de 6 km afstand verlaat ons hier als we de duinen instappen richting Zeebrugge. Halverwege gaan we rechtsaf en steken de drukke baan over geholpen door de politie, zo gaan we het natuurgebied in. We trekken dan de polder in en even laat de zon het afweten. Richting Lissewegen komen we terug aan een splitsing en ditmaal verlaat de 14 km ons rechtsaf. Wij trekken verder naar het prachtige dorpje waar de O. L. Vrouwekerk vanuit de verte goed te herkennen is, men heeft er ongeveer 30 jaar aan gewerkt, helaas is de kerk zonder toren gebleven, was het geld op ?, wie zal het zeggen.
Als we in het gezellige dorpje aankomen is er eerst een ommetje dat ons even langs de spoorweg naar Brugge brengt, dan linksaf de weide in en zo komen we aan de oude “Abdijhoeve Ter Doest”, het is deels vernieuwd en is nu een restaurant. Hier kan men iets eten en drinken, het is hier ook het keerpunt van de wandeling vandaag, de helft van de 24 km die we moeten doen zit er dus op, intussen is de zon weer volop aanwezig en is het tijd om in T-shirt rond te dartelen.
Nu terug naar Lissewegen dorp waar er festiviteiten zijn op het marktplein, nog even wat eten en dan verder. Door de velden steken we onder politiebegeleiding de drukke Brugse Steenweg over en trekken terug door het polderlandschap. Onderweg is er nog een controlepost met bevoorrading waar we even kunnen verpozen.
We trekken verder in de zon naar Uitkerke waar naar jaarlijkse gewoonte de grote tent staat opgesteld als rustpost, alle afstanden komen hier terug bij elkaar dus is het hier een heksenketel, hier krijgt iedere ingeschreven deelnemer een gratis “Brugse Zot”, een heerlijk lekker bier en dat kunnen we zeker niet afslaan. Ze zullen in de kleine brouwerij te Brugge overuren moeten kloppen hebben want op zaterdag alleen al waren er meer dan 8000 inschrijvingen en velen daarvan zullen het morgen nog eens overdoen, waaronder wij dus. Nu gaat het terug naar Blankenberge met nog een kleine 2 km te stappen. Het is 17:00 uur als we daar aankomen en ons kunnen laten uitscannen. Het was weer een prachtige dag dank zij de zon.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Guy (= Gwy) zei

Taiwan was wel uitdrukkelijk aanwezig op deze internationale wandeling.
Wij kennen het Vlaamse land en dan is het altijd plezant om de buitenlanders ons land te leren kennen.

Unknown zei

@ Gwy The Alder, en zeker als ze altijd lachen zoals deze mensen.