6.5.09

25ste Grote Westpoldertocht te Koekelare.


Prachtig zonnig weer op vrijdag 1 mei waar we 25 km gaan stappen te Koekelare, een klein dorpje in de buurt van Torhout. Na de inschrijving in de ruime startzaal kunnen we er aan beginnen. Langs de kerk en de plaatselijke brouwerij gaan we door het Oosthofpark, er schijnt vroeger nog een kasteel gestaan te hebben maar is na 1500 in verval gegaan, dus einde werken. Tussen de velden nu maken we een ommetje van ongeveer 5 km naar onze eerste controlepost in een school voor bijzonder onderwijs, ondanks de vele deelnemers is het hier rustig en heerlijk fris.
Na wat drinken en eten terug verder. We stappen nu richting Ichtegem waar het stilaan heuvelachtig begint te worden, soms is het af en toe wel een goede klim maar dat komt alleen ten goede aan de uitzichten. Na een lange afdaling door de velden en het plaatselijke park komen we terug in de startzaal die nu even dienst doet als controlepost. Ook hier is het erg rustig, er is intussen een wat oudere organist komen postvatten in de zaal, maar jammer genoeg had ik de indruk dat zijn stem reeds van voor de eerste wereldoorlog was, misschien daarom dat het hier zo rustig was, de meeste wandelaars verkozen om buiten te zitten, kwestie van de trommelvliezen in goede staat te houden.
Terug wat eten en drinken en verder de stilte in. We gaan nu de andere kant van Koekelare uit en komen voorbij de prachtig gerestaureerde Hovaeremolen uit 1711. Verder door komen we nog in een onooglijk dorpje waar onze derde controlepost is, het probleem hier is dat we moeten drinken wat er nog over is, er zijn ons wel een hele schare wandelaars voor geweest en schijnbaar hadden die ook grote dorst, maar gelukkig past op onze mond zo nogal wat van alles en kan onze dorst toch gelest worden. Ze hebben met het heel goede weer de opkomst onderschat want veel te eten was er ook al niet meer, maar gelukkig was het niet meer zo ver naar de startzaal.
We komen nu door een prachtig stuk bos waar het heerlijk stappen is, en dan komt de ontnuchtering als we terug in de startzaal komen, de organist is intussen (gelukkig voor hem) nog altijd niet gelyncht en maakt dus nog steeds kabaal. We drinken er nog een lauw biertje, want ook daar konden ze niet mee volgen. Er waren iets meer dan 2000 wandelaars ingeschreven, op een toch mooie wandeling. Wie er ooit gaat stappen, zorg dat je er vroeg bij bent want ook het vinden van een parkeerplaats is geen simpel iets. Maar toch ga ik er nog wel een terug stappen, het is een mooie streek daar.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Ambigirl zei

Onze parcours hebben niet gekruisd. Ik zag wel wandelaars lopen langs de drukke baan Ichtegem-Diksmuide.

Unknown zei

ambigirl, we hebben die inderdaad een stuk bergaf gevolgd.