16.3.07

Rondom Tessenderlo.


Donderdag 15 maart 2007, een dag met prachtig weer en daar moet men in België van profiteren, dus op weg naar Limburg, zij het dat dit gebeurt op een slakkengangetje van 90 km wegens het smogalarm. Inschrijven en op weg voor 20,5 km.
Na het vertrek over de drukke hoofdweg en onmiddellijk komen we op de "Louis Verbeeck fietsroute" van 50 km. Deze naam is hier zeker niet ombekend omdat deze Vlaamse schrijver hier geboren werd op 26 november 1932, hij schreef vooral cursiefjes die in verschillende bundels werden uitgegeven. Hij las ze ook voor op de radio en presenteerde ook programma’s bij Omroep Limburg. Hier komen we aan het eerste van de vele bossen die ze hier rijk zijn, via een steile helling verdwijnen we erin, even verder komen we aan weide waar enkele lama’s ons eens van dichterbij komen bekijken maar doen dan weer verder hun ding, daarnaast ligt een houtzagerij waar men druk doende is met hetgeen waar ze best in zijn, zagen dus. Verder stappend komen we via Vorst (Laakdal) met de Volkermolen in Laakdal, waar onze eerste controlepost is in de kantine van de plaatselijke hondenschool, onze eerste lus van 7 km ziet erop.
Terug op weg komen we voorbij de kerk die geheel in de steigers staat en even door een villawijk komen we in het centrum van Laakdal met links van ons de pastorie, opgetrokken in 1690 en nog in een prachtige staat, we steken de straat over en verdwijnen in het volgende bos. We volgen hier de "Kleine Laak" voor enkele kilometers, vandaar de naam Laakdal. Hier in het bos en met het goede weer zijn de bijen reeds druk doende, de Kleine Laak vormt de grens tussen Vorst (Laakdal) en eindhout (laakdal), we steken er terug de hoofdweg over en stappen verder het bos in. We komen zo in de Ossenbroeken, deze naam komt voort omdat men hier vroeger deze dieren kweekte en zij hier in dit gebied vrij konden grazen.
Even verder schrik ik mij een hoedje als een wilde ree vlak voor mijn neus het bospad over sprint, Kim Geveart zou een beetje jaloers geweest zijn, en verder in de weilanden op de loop gaat, zelf prikkeldraad kan de hardloopster niet stoppen, ik weet niet wie van de twee het meest was geschrokken, de foto’s van deze sprint kan je onderaan de tekst vinden. Even later komen we terug in de hondenschool te Laakdal na een tweede lus van 8 km.
Een drankje tegen de warmte en de dorst want de zon doet ferm haar best en terug op stap voor onze laatste 5,5 km. Nog enkele bossen verder komen we terug via Vorst in Tessenderlo, het was een prachtige dag, nog even bijpraten en terug met een slakkengangetje naar Huis.

Afgelegde afstand; 20,5 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 480 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2126,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 18.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 96.

Een reactie posten