13.2.07

WSV Schelle, de wandeling.


Plenzende regen, dat was het wat we opgediend kregen voor de wandeling die onze club, WSV Schelle organiseerde op zondag 11-02-2007, en het was niet voor de eerste maal dat we met dit weer te maken kregen voor onze wandelingen maar nu reeds voor de vierde opeenvolgende keer, ze mogen eindelijk het kraantje eens toedraaien.
Toen ik in de zaal aankwam was het dan zeker niet verwonderlijk dat er nog niet veel volk aanwezig was, iedereen wou een beetje de kat uit de boom kijken, maar er was toch reeds een bekend iemand onder de aanwezigen, namelijk "Manu Verreth" beter gekend als "Jomme Dockx" uit de serie "De Collega’s" waar hij samen met zijn tweelingbroer in optrad, geboren op 29-02-1940 en ze zijn dus maar om de vier jaar jarig. Verder speelde hij ook nog een rol of rollen in "FC. De Kampioenen, Flikken, Aspe, Café Majestic en Witterkerke". Hij is een fervent wandelaar en regelmatige bezoeker van onze wandelingen en een zeer beminnelijk man.
Ik besloot om 9:50 uur dan toch maar te vertrekken voor een omloop van 27,50 kilometer, zowaar met een druipneus en keelpijn maar men moet er wat voor over hebben. Zowaar na 10 minuten stopte het met regenen en daar zou niemand berouwd om zijn. Na een toertje door het park van het ouderlingentehuis gingen we door het "Nielse Broek" (natuurgebied) richting Rupeldijk om zo aan de andere zijde van Niel naar Hellegat te stappen. Terug langs een ommetje op de Rupeldijk kwamen we in het gehucht "Hellegat", gekend uit het boek van Suske en Wiske "De Hellegathonden", hier leefden en woonden vroeger de werkers van de steenbakkerijen. De gehele buurt is men nu aan het renoveren en ook veel nieuwbouw in de verkavelingen. Hier is onze eerste controlepost in de plaatselijke feestzaal na 6 kilometer.
We stappen na een heel lekker soepje en een broodje richting Boom, door het bos en vanaf hier is het voor de grote omloop kommer en kwel, modder en water zijn ons deel voor de rest van de tocht. Richting Boom lopen we door het gemeentelijk park waar het in de zomer heerlijk wandelen is, nu ook, maar men moet uitkijken waar men stapt, en zo komen we dan aan onze tweede controlepost, goed voor even een drankje en een praatje met de gekende wandelgezichten uit de buurt.
Verder lopen we richting "De Schorre" het recreatiegebied te Boom tevens ook een beschermd natuurgebied waar ook hier de aanhoudende regen zijn werk heeft gedaan. We lopen door het gehucht "Noeveren" waar tot voor kort de laatste ambachtelijke steenbakkerij nog in werking was, maar door de vele milieunormen heeft men ook deze site moeten sluiten. Ook is hier door de storm in januari veel schade aan het patrimonium dat kan bezocht worden in het "Steenbakkerij museum", men is er in geslaagd om een droogloods van ongeveer 50 meter lengte in zijn geheel onderuit te leggen, alsof men in een beweging alle steunbalken heeft weggetrokken. Zo komen we met deze lus terug in de eerste controlepost op "Hellegat" en vanaf nu was het terug al regen wat de klok sloeg . Van hieruit trekken we door het natuurgebied "De Walenhoek" waar ik vroeger al melding van maakte, verder door via een ommetje van 7km naar het centrum van Niel om zo terug op het vertrek te komen.
Nat en moe, maar nu waren de gezichten toch een beetje opgefleurd, we hadden ondanks het slechte weer toch nog ongeveer 730 inschrijvingen wat onder de gegeven omstandigheden nog menselijk te noemen is. Wij hopen nu met alle leden dat, wanneer onze volgende tocht, die doorgaat op 02-09-2007 te Schelle onder een stralende zon mag plaatshebben, want dan bestaat de club 30 jaar en dan mag de zon toch al eens schijnen, ze zou voor minder.

Een reactie posten