21.2.07

Sprayman.


Sprayman, machtig om deze kunstenaar bezig te zien, als je daarentegen sommige graffiti spuiters aan het werk ziet is het maar best dat ze die een ferme boete aan hun gekleurde billen plakken.
Deze man is uniek in zijn soort, hij werkt met papiertjes, spuitbussen, krantenpapier, spatel, penseel en nog veel meer en je kan nooit raden wat het zal worden. Om deze tovenaar met verf aan het werk te zien kan je best hier klikken.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij weet inderdaad behoorlijk van wanten, maar 't verbaast me eigenlijk dat hij geen masker draagt tijdens het spuiten. Gezond kan dat toch niet zijn.

Unknown zei

@ smiling cobra, een masker heeft deze man niet nodig, alles gebeurt in een kast, als je goed kijkt zie je rechtsonder van de man een aluminium buis lopen welke voor de afzuiging van de dampen en verfresten zorgt. Heel goed bekeken.

Anoniem zei

Sommigen hun werk zijn echt kunstwerken anderen bevuilen de gemeenschap met hun ge-tag.

Unknown zei

@ buddha, inderdaad, zo is het spijtig genoeg.

Anoniem zei

Graffiti mag er zijn als het geordend en vooral mooi en betekenisvol gedaan wordt...maar hier in ons landeke geven ze de spuiters weinig kans...

Unknown zei

@ pedro, inderdaad waar, een mooi voorbeeld is als men in Brugge de voetgangerstunnel neemt van de Bouveriestraat naar het station, dit is echt een mooi voorbeeld van hoe zou kunnen.

Anoniem zei

Sorry dat ik je even terecht moet wijzen, maar deze "sprayman" is geen graffitikunstenaar, eerder een air-brushkunstenaar. Hoewel ik me dikwijls stoor aan het wildspuiten, heb ik toch ook al ware kunstwerkjes mogen aanschouwen, zelfs hier in Belgiƫ. Bij gelegenheid zal ik er eens enkele op mijn blog plaatsen.

Unknown zei

@ dinzzz, ik dacht dat een air-brushkunstenaar met een heel fijn sproeipistooltje op lucht werkte en deze met een spuitbus, vandaar.

Anoniem zei

>>freddy11
Een heel fijn sproeipistooltje (air-brush) werkt net hetzelfde als een spuitbus. Het verschil tussen graffiti en air-brushkunst is niet de techniek van schilderen maar eerder het idee dat graffiti meestal zonder toestemming wordt aangebracht, een vorm van verzet, revolte. Iets wat ver te zoeken is bij deze man.

Unknown zei

@ dinzzz, bedankt voor de uitstekende uitleg, nu ben ik helemaal mee.

Anoniem zei

Ik heb dit jaar (2008) een spuitbuskunstenaar aan het werk gezien, hij maakte heel mooi werk, die je kan vergelijken met sprayman.
Vandaar ik ben gaan googlen, en zo op jou blog ben terecht gekomen, en daar sprayman gevonden en nog andere kunstenaars.
Waarvoor dank.

Groetjes Johan.