19.2.07

Op bekend terrein.


Zondag 18-02-2007 op stap. Na het inschrijven op Den Eden starten we voor onze 21 kilometer in en rondom Wilrijk, een kleine 6 kilometer van onze woonst, we zitten hier dus echt op bekend terrein. Een eerste trek van 4,8 km via het grote industrieterrein van Wilrijk om via de wijk Het Macadammeke naar de grens van Hemiksem met Hoboken rechts af te slaan naar de voetbalkantine voor onze eerste controlepost.

Na een drankje op weg voor een volgende lus van 6,4 kilometer, langs fort 8 en langs de begraafplaats van Antwerpen, beter bekend als “Het Schoonselhof”, maar hierover heb ik vroeger al uitgebreid over geschreven. We stappen dan verder langs de skipiste en schaatsbaan waar sinds kort nu ook de openlucht wielerpiste in gebruik is genomen, om verder te komen wandelen we door fort 7, richting “De Bist” en zo komen we aan onze tweede controlepost in het lokaal KWB, een drukke maar gezellige bedoening.

Later trekken we door het park “Steytelink” in de richting van fort 6, wat we geheel doorlopen richting Edegem, hier komen we langs het imposante “Universitair Ziekenhuis” om even verder aan onze derde controle te komen na nogmaals 6,4 kilometer.

Even verpozen en met nog 4,6 kilometer te doen gaan we via de tennisclub en de golfclub terug richting Wilrijk naar de vertrekplaats. Onze wandelclub WSV Schelle was ook hier weer goed vertegenwoordigd met 47 leden, lang niet slecht zou ik durven zeggen.
Een reactie posten