27.2.07

Nationale wandeldag te Lichtaart.

De Nationale wandeldag voor de Provincie Antwerpen op 25-02-2007 ging door te Lichtaart met als vertrekplaats "Bobbejaanland" en de organisatie was in handen van wandelclub "De Pompoenstappers" uit Kasterlee. Wandelclub "WSV Schelle" had hiervoor een busreis georganiseerd en met een goede 60 wandelaars waren we in 45 minuten ter plaatse.
Inschrijven in het plaatselijke theater waar reeds heel veel volk aanwezig was, maar door de vele helpers was er een zeer goede en snelle en vlotte bediening, nu konden we op weg voor onze 20 kilometer. Hiervoor gingen we eerst een stuk door het amusementspark dat nu in de winter een troosteloze aanblik geeft, zeker omdat vele toestellen gedemonteerd zijn voor onderhoud.
We verlaten het terrein en we komen onmiddellijk in de buurt enkel hotels en opmerkelijke hoeves tegen tot we uiteindelijk het bos in trekken en hier in Lichtaart hebben ze er meer dan genoeg van in voorraad. We komen dan na een steile klim in de eerste controlepost na een goede 4 kilometer.
Na een hapje trekken we verder voor ditmaal een lus van 6 kilometer door het bos om dan in de plaatselijke basisschool onze tweede halte te hebben. Door de grote massa deelnemers is het even zoeken naar een zitplaatsje maar met een beetje geduld lukt dit wel. We trekken verder met een flauw zonnetje voor nogmaals een trek van 6 kilometer, ditmaal richting Kasterlee, we slagen rechtsaf en komen zo in het natuurgebied "De Hoge Mouw" hetgeen echt de moeite is om te doorkruisen, maar overal slijk door de nachtelijke regen en het is ook moeilijk stappen door de grote massa aan deelnemers, zeker wanneer de afstanden terug beginnen samen te komen en zich opmaken om naar de laatste controlepost te trekken richting aankomst. Gelukkig is deze zaal ruim groot genoeg om alle wandelaars te bevoorraden hetgeen vlot verloopt door de vele en vriendelijke helpers van de organiserende club, mijn hoed af hiervoor.
Terug op weg voor de laatste 4 kilometer naar Bobbejaanland, begint het dan toch weer te regenen. De dag was uitstekend dankzij de prima werking bij "De Pompoenstappers" die uiteindelijk ongeveer 5400 stappers moesten bedienen en tevreden stellen. Voorzeker geen simpele zaak. Nog even verpozen en met de bus terug huiswaarts.


Afgelegde afstand; 20 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 367,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2014,2 km.
Aantal wandelingen 2007; 14.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 92.
Een reactie posten