2.2.07

Wat een ontgoocheling.


Op zaterdag 20-01-2007 ging er te Lichtaart een wandeldriedaagse door die reeds op donderdag was gestart, ingericht door wandelmee.be, en dit was dus de laatste dag, er kon 42 kilometer afgelegd worden, ik was hier zeer op verlekkerd omdat in de buurt van Lichtaart en Kasterlee zeer mooie plaatsen zijn om te wandelen. Ik was thuis vol verwachting vertrokken om 5:00 uur want men kon vertrekken om 6:00 uur.
Ter plaatse voor de inschrijving viel ik reeds in een eerste ontgoocheling, een huisje waar men amper kon draaien of keren was de startplaats, de inschrijvingstafel stond rechts van de voordeur, dus als er 2 mensen stonden te wachten voor hun kaart moest men buiten al aanschuiven. De omloop bestond in 5 lussen, dus men moest hier 5 keer terugkomen voor de controle, het resultaat kan je natuurlijk al raden.
Het best was dat het ganse parcours niet was afgepeild, iedere lus stond op papier beschreven en men moest genummerde wandelwegen volgen, welke kriskras door elkaar liepen, of op het blad stond bv. Aan de afgezaagde boom RD (rechtdoor) of aan huisnummer 57 RA(rechtsaf).
Makkelijk zal je zeggen, om 6:00 uur in de morgen is het nog stikdonker en dan sta je daar met je papier in de nevel met je zaklamp, de wegen zijn glad want het was lichte ijsgang op de asfaltwegen. Het papier is nat door de vochtige lucht, wel ik kan zeggen, makkelijk is anders. De eerste lus van 7,9 km is afgelegd in iets minder dan 2 uur, normaal doe ik dat in 1:30 uur, kan je nagaan met wat je bezig bent.
Natuurlijk, de organisatie moet geen pijlen hangen, ze kunnen ook niet verdwijnen en men moet ze ook niet terug ophalen. De inrichter had me ’s morgens gezegd dat het makkelijk was want de twee vorige dagen was niemand verloren gelopen. Wel ik kan u zeggen dat na de eerste omloop iedereen verloren gelopen was en het was daar een gemekker van jewelste, wij zullen dan op zaterdag allemaal dikke lomperiken geweest zijn denk ik.
Na drie lussen was het tijd om iets te eten en te drinken, maar je kon er niet in door het volk, dus maar weer voortgestapt en onderweg iets genomen in de bakkerij. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de wandeling mooi was, maar als je 5 keer langs Bobbejaanland stapt dan heb je het wel gehad.
Nu had ik reeds vroeger vernomen dat de organisator zo een beetje wil optreden als een overkoepelend organisme van de wandelclubs, wel gelukkig hebben de vele wandelclubs in Vlaanderen niet in dat klemmetje getrapt en kunnen we op ander wandelingen rustig het afgepeilde traject volgen. Deze manier van organisatie doet mij sterk vermoeden dat men makkelijk geld wil verdienen zonder er veel voor te willen doen. Neen hier doe ik niet meer aan mee, mij zien ze bij wandelmee nooit ofte nooit meer terug, en hun kleffe broodjes in hun peperkoekenhuisje mogen ze gerust aan de eenden voederen, als die ze willen natuurlijk.

Wandelgegevens.

Afgelegde afstand; 42 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 215 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1861,7 km.
Aantal wandelingen 2007; 7.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 85.
Een reactie posten