5.2.07

Vlaanderen is mooi.


Het was nog wat donker toen ik met Ludo en Danny zaterdagmorgen vertrokken op weg naar Herzele voor onze wandeling in het Pajottenland, na de inschrijving hebben we er eerst wat krachten opgedaan in de vorm van spek met eieren en dan weg voor 21 kilometer in een prachtige streek met heuvels en dalen.
De mist was stilaan aan het overgaan in nevelslierten die een kleurtje kregen door de zacht priemende zon, eerst door het dorp maar al gauw zaten we tussen de weiden en velden die er wit bij lagen door de aanvriezende nevel, en ging het golvend landschap in een gezapig tempo aan ons voorbij. We gaan eerst richting Ressegem, op de Otterkant is een tweede splitsing en gaan we richting Berg en dwarsen we de Molenbeek om via het "Hof te Holbeek" naar de eerste controle in Woubrechtegem te gaan.
Hierna beginnen we aan een lus richting Sint Antelinks, op de "Oude Plaats" hebben we een mooi panorama en gaan we langs de ruïne van de Buyssemolen, we gaan nu langzaam voorbij de kerk voor een tweede controle te Woubrechtegem. Na een drankje gaan we naar de "Grote Kouter over de Kouterwegen richting de "Oude Trambedding" en gaan we over de mooie holle wegen naar Evendael om zo terug aan de startplaats aan te komen.
Onze 21 kilometer zitten er op, het was een prachtige wandeling in een uniek landschap en dat bij mooi weer, wat wil je nog meer.

Afgelegde afstand; 21 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 256 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1902,7 km.
Aantal wandelingen 2007; 9.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 87.
Een reactie posten