12.2.07

WSV Schelle, de voorbereiding.


Onze jaarlijkse winterwandeling ingericht door WSV Schelle zou doorgaan op zondag 11-02-2007, maar voor het zo ver is, is er veel werk aan de winkel op zaterdag. Het inschrijvinglokaal en de controleposten moeten in orde gemaakt worden, de koelkasten gevuld, de toog en toebehoren moet opgesteld, intussen zijn de dames druk aan het werk, groenten snijden voor de groentesoep met balletjes, de koffiemachines worden klaargestoomd en alle attributen voor het verwennen van het inwendige der wandelaars wordt bovengehaald of in gereedheid gebracht.
Dit is maar een klein gedeelte van wat er gebeurd, hieraan gaan weken van organisatie door het bestuur aan vooraf, hetgeen natuurlijk niet altijd zichtbaar is. Om een voorbeeld te geven, de zalen moeten er zijn, de nodige toelatingen en overeenkomsten met de overheden moeten in orde zijn, soms gaat het parcours over privé gronden, waar men dan de nodige afspraken en toelatingen moet maken, het ganse parcours wordt uitgezet en daarna uitgetekend op stafkaart, in een later stadium (enkele dagen voor de wandeling) wordt de ganse omloop afgepeild, en later ook terug opgehaald.
De wegwijzers naar de inschrijving moet opgehangen worden in een grote straal rond de gemeente zodat bezoekers op een gemakkelijke manier hun weg kunnen vinden. Hiervoor zijn vele vrijwillige handen nodig. Maar in de eerste plaats, hoed af voor het bestuur en de dames die hier hun vrije tijd willen aan besteden zoadat, na de wandeling iedereen tevreden naar huis kan en hopelijk denkt, het was goed hier.


Een zeg nu zelf, het resultaat mag er best wezen.
Een reactie posten