22.1.07

Rondom Brugge - Brugse Vesten tocht.


Ik vertrek op zaterdag 20-01-2007 in de Magdalenastraat vanuit het St-Lodewijkscollege te St-Andries, Brugge en gaan om de hoek langs de spoorweg om zo aan de Smedepoort te komen en verder te stappen richting Station, de straat over te lopen langs de Bouverievest en daar vinden we het Oud Waterhuis en hier zijn al de eerste sporen van de zware storm van donderdag ll. te zien. Overal afgeknapte takken en omgewaaide bomen en dit blijft zo de ganse wandeling, ze hebben Brugge niet gespaard en men zal hier nog een aardig stukje opruimingswerken hebben.
Nu stappen we aan het Bargeplein over de brug langs de Katelijnevest, de Gentpoortvest en aan de Boninvest over de brug rechtdoor de Kazernevest het pad omhoog naar de molen, de Kruisvest, Sasplein, Wulpenstraat, Komvest en blijven langs het kanaal lopen over de Krakelebrug en komen tenslotte in de St Pieterzuidstraat aan de veiling in een café voor onze eerste controle. Intussen is het een druilerige regen met een harde wind die ons het leven zuur maakt.
Hierna stappen we langs de ingang van sportcentrum Tempelhof, onderdoor de spoorwegbrug en verder gaan we rond de St Pietersplas, hier is het één grote modderpoel en het water komt tot aan de enkels, verder langs de Blankenbergse steenweg, St Pieterskerklaan, Eriestraat, Vaartstraat en Kasteelgeleed terug naar de St Pieterzuidstraat voor een 2de controle.
Nu straat in en uit naar de Steenkaai, en Houtkaai naar de ingang van het Waggelwater en terug straatje in en uit tot de 3de controle in de Davidstraat. Terug op weg en intussen is het toch gestopt met regenen en we lopen op de Buiten Smedenvest en de Buiten Smedenpoort, de Acht Zaligheden naar de Gistelse Steenweg voor een 4de controle. Verder de J. Britostraat naar de ingang van domein "Koude Keuken", Fazantlaan, Kloosterveld en terug straat in en uit terug naar de Magdalenastraat. De 32,5 km zitten er op en ik ben nat tot op het bot want door de hevige wind was het onmogelijk om een regenscherm te gebruiken of je kon zo terug naar de winkel om een nieuwe te gaan kopen.
Na de wandeling wacht ons een lekkere Vlaamse hutsepot en die heeft heerlijk gesmaakt. Hier kom ik volgend jaar zeker terug, en nu nog 110 kilometer terug naar huis voor een warme douche want vanavond wacht nog een wedstrijd biljart. Van een drukke dag gesproken.
Een reactie posten