30.1.07

Als dat maar goed afloopt.

Nieuwe CAO januari 2007 juist goedgekeurd door VBO

INFORMATIEBULLETIN
****************************


Belangrijke mededeling

Sedert enige tijd doet in ons bedrijf het gerucht de ronde dat een van de dames op kantoor zwanger zou zijn van een van de heren
van ons bedrijf.
Naar aanleiding hiervan heeft de Directie besloten een onderzoek in te stellen, naar de betrouwbaarheid van dergelijke geruchten.
Hiertoe werd een speciale commissie van onpartijdige medewerkers benoemd. Deze commissie is na een grondig onderzoek van 3 dagen tot de conclusie gekomen dat het gerucht beslist onjuist is,
omdat :
1. In dit bedrijf is er nog nooit iets uit liefde gedaan.
2. Een vruchtbare samenwerking heeft hier nog nooit plaatsgevonden.
3. Er binnen dit bedrijf nog nooit iets binnen de negen maanden tot stand is gekomen.
4. De vergrijzing van dit bedrijf zo is toegenomen, dat geen medewerkers meer klaar komen.
5. De werktijd zodanig is ingekrompen, dat het onmogelijk is in de beschikbare tijd iets klaar te spelen.

Wij zijn van mening dat hiermede het gerucht voldoende is ontzenuwd.

De Directie.

Nieuwe CAO 2007...

Beste medewerkers,
Op de Algemene Directievergadering is het volgende besloten:

1. De kledij, waarmee u zich naar uw werkplaats begeeft, moet aangepast zijn aan uw salaris:
- Wanneer u met Prada schoeisel en Gucci kledij rondloopt gaan wij ervan uit dat u meer dan genoeg verdient en dus geen salarisverhoging nodig heeft.
- Wanneer u pover gekleed bent, moet u beter leren omgaan met uw geld, zodat ook u zich betere kledij kan veroorloven. We kunnen u in dit geval dan ook geen salarisverhoging toestaan.
- Wanneer u de gemiddelde merkenkledij van Jan Modaal draagt, bevindt u zich in de iddenklasse en stelt u het goed. U hebt dan ook geen salarisverhoging van doen.

2. Familiale dagen en toegestane afwezigheid:
Elke medewerker heeft vanaf heden recht op 104 dagen per jaar. Ze worden ook wel eens "zaterdag" en "zondag" genoemd.

3. Middagpauze:
- Magere mensen hebben recht op 30 minuten, omdat ze meer moeten eten om er gezond uit te zien. Mensen met een normaal gewicht hebben recht op 15 minuten, om een afgewogen maaltijd te nuttigen en alzo op hun gewicht te blijven. Mensen met overgewicht hebben recht op 5 minuten, meer tijd hebben ze niet nodig om een flesje "Slim Fast" te drinken en een dieetpilletje in te nemen.

4. Ziekteverlof:
Doktersbriefjes worden niet meer aanvaard. Als men naar de dokter kan gaan kan men ook naar het werk komen.

5. Gebruik van de sanitaire voorzieningen:
Er wordt teveel tijd doorgebracht op de toiletten. Daarom is er vanaf nu een tijdslimiet van 3 minuten ingevoerd. Na deze 3 minuten gaat er een alarmsirene, wordt het toiletpapier vergrendeld, de deur geopend en wordt er een foto genomen. Na 2 overtredingen zal uw foto uitgehangen worden op het informatiebord onder de categorie: "Chronische Overtreder van het Arbeidsreglement"

6. Medische ingrepen:
Zolang u hier werkt, hebt u al uw organen nodig. Denk er daarom zelfs niet aan om één of ander te laten verwijderen. Wij hebben u intact aangenomen, elke latere operatie zal dan ook beschouwd worden als een vorm van contractbreuk.
Wij danken u bij voorbaat voor uw loyaliteit tegenover de firma. Het is onze betrachting om een positief arbeidsbeleid te voeren.
Mogen wij u daarom dan ook vragen om al uw vragen, commentaar, zorgen, klachten, frustraties, irritaties, agressies en beschuldigingen aan iemand anders te richten dan aan ons.

Met vriendelijke groet,

De Directie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als onze toekomst er zo 'rooskleurig' uitziet, zal ik me eerstdaags verhangen met een eind water, om geen pijn te voelen.

Unknown zei

@ smiling cobra, wie zei nu ook weer "alle arbeiders aan de macht".

Anoniem zei

Omg, dat beloofd.

Unknown zei

@ buddha, gelukkig heb ik recht op 15 minuten om te eten.