21.10.10

Natuurgebied de "Oude Landen" te Ekeren.

Dit 100 ha grote natuurgebied in de schaduw van de Ekerse Sint-Lambertuskerk bleef dankzij de inzet van Natuurpunt Antwerpen Noord uit de greep van de oprukkende stad- en havenuitbreidingen tijdens de voorbije decennia. Voor het beheer van de”Oude Landen” werkt Natuurpunt nauw samen met de Stad Antwerpen, die ook eigenaar is van het gebied.
De Oude Landen is niet alleen een ideaal wandelgebied, ook de natuur laat er zich van haar allermooiste kant zien. Het halfopen landschap van de Oude Landen kent een zeer grote verscheidenheid aan bos, struweel, rietland, ruigte en bloemrijke graslanden. Die afwisseling zorgt voor een groot aantal planten en dieren.
Zo vinden we er meer dan 370 plantensoorten terug: een record in Vlaanderen! In de lente kleuren de hooilanden geel en roze door de vele bijzondere planten zoals; wilde orchideeën, grote ratelaar, echte koekoeksbloem, margriet,….. Ook voor vele dieren vormt de Oude Landen een prima plek. Onder meer voor de nachtegaal en de groene kikker, die op zwoele avonden een prachtig concert weggeven. Meer hierover kan je
hier vinden.

Geen opmerkingen: