28.7.09

Pelgrims naar Santiago de Compostella.Het zal je niet alle dagen gebeuren dat je iemand ontmoet die de verre pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in de Spaanse provincie Galicië heeft ondernomen, dan mag je het bijna een unicum noemen dat ik er zondag 26 juli 3 samen aantrof tijdens de Canisvliettocht te Zelzate welke was ingericht door WSV De Kwartels uit Groot Assenede, het zijn dan ook nog 3 goede vrienden.
Ik kon het natuurlijk niet laten om deze 3 op de foto te zetten, zo zie je Clement (l), Christian (m) en Guy (r) die ieder de tocht afmaakten. Christian en Guy ondernamen de tocht verleden jaar, ze zijn vertrokken vanuit Frankrijk met 1 dag tussen.
Clement is vanuit zijn Belgische thuishaven vertrokken en heeft uiteindelijk na 2300 km zijn doel bereikt in Santiago de Compostella. Hij heeft er dan nog een schepje bovenop gedaan en is dan nog doorgestapt tot Cape Finisterre, wat zoveel betekent als “Het einde van de wereld”. Van hieruit is het niets meer dan water tot in de Verenigde staten van Amerika. Toch een prestatie om “U” tegen te zeggen.

Geen opmerkingen: