9.7.09

André Vanoppentocht te Locht (Hechtel - Eksel).


Zondag 5 juli reden we naar Eksel (Limburg), een 105 km van huis om er een wandeling van 22 km te maken te Locht, een gehucht van Eksel en we hebben ons deze verre verplaatsing zeker niet beklaagd. We schrijven in, in de ruime startplaats, het Buurthuis De Locht is hier zeker voor geschikt. Dan kunnen we onder een stralende zon vertrekken, die nu reeds om 9:00 als een loden bol aanvoelt, dat beloofd voor straks op de zandgronden.
Gelukkig zijn we onmiddellijk in het bos waar het goed toeven is, je ruikt er de natuur tenminste nog zoals het altijd zou moeten zijn. Na een goede 2,5 km komen we aan de eerste kontrolepost, een tent en wat banken er rond in de lommer van de aanwezige bomen en meer moet dat niet zijn. We gaan hier toch eerst iets drinken, je weet maar nooit.
Dan op weg voor een lus van een goede 9 km en op een droge lever zou dat niet meevallen in deze warmte, gelukkig komen we in een prachtige afwisseling van meestal bos, met ook velden en heide. Vooral in de heide waar we ook een stuk tankgracht volgen, valt de warmte op je nek door de weerkaatsing van de zandgrond, maar gelukkig komen we 1 km verder terug aan de tent voor onze 2de kontrole, het is dan rond de middag en dus drinken en eten.
Na deze tankbeurt vertrekken we voor een stuk van 4,2 km, dit brengt ons door het bos, maïsvelden, langs de plaatselijke molen en dan uiteindelijk naar onze 3de kontrolepost in de voetbalkantine van KWB Eksel, ook hier is er voor de wandelaar gezorgd, we kunnen er lekker genieten van het geïmproviseerde terras onder de bomen.
De laatste 7 km brengt ons door de velden en bossen terug naar de startzaal. Een kleine 1000 wandelaars konden hier genieten van een prachtige en afwisselende wandeling en bovenal de Limburgse vriendelijkheid waarmee iedereen op een snelle manier bediend werd van spijs en drank. Tot een volgende keer. De foto’s kan je hier vinden.

1 opmerking:

Smets Rene bekend als (G)Limburger zei

Freddy, dat je de lange verplaatsing niet hebt berouwd kan ik volledig inkomen. Het was inderdaad een zeer mooi gevarieerde omloop. Heb volop genoten van deze tocht