8.7.09

3de Ezeltocht rondom Bassevelde.


Vrijdag 3 juli om 20:00 uur stipt vertrekken we vanuit de feesttent in de Hasselstraat te Bassevelde in groep achter een groep (echte) ezels voor een tocht van 50 km rondom Bassevelde, na een 100 tal meter houden de (echte) ezels het voor gezien en kunnen de wandelaars op eigen tempo beginnen aan de wandeling die de ganse nacht zal duren.
De eerste 5.6 km brengt ons door de velden naar Oosteeklo waar we in een garage onze kontrole hebben, geladen met een ½ liter water en een wafel gaan we onmiddellijk verder. Het gaat langs de Molenhoek en de Heide naar de 2de kontrole na 7,4 km ook nog steeds in Oosteeklo, hier eten we lekkere rijstpap.
Nu verder voor 6,2 km door het Bijsterveld, intussen is het pikdonker geworden en worden de zaklampen bovengehaald, op weg naar de 3de kontrole in Oosteeklo terug in een garage, hier is er water, cola en fruit om op krachten te komen. Dan een stuk van 5,8 km dat ons langs het Isabellakanaal en over de Gaverwatergang en de Kloosterbeek naar Assenede brengt, in een zaaltje is het nu tijd voor koffie met broodjes.
Verder de nacht in voor 5,5 km langs de Kapel Heilige Moeder Anna en door het natuurreservaat Grote Geul komen we in Assenede op een boerderij voor onze kontrole, hier staat er water, cola, koek en yoghurt op het menu, en het smaakt. Nu komt er een zware dobber van 10 km aan, er staan ondertussen toch al 30,3 km op de teller. Het gaat nu via de Mariapolderdijk over het Hollands Gat, Scheurhoekdijk en de Phillippinedijk langs de Nederlandse grens naar de Posthoorndijk en de Tengelhoek naar Boekhoute dorp, in een schooltje worden we nu vergast op Ice tea alsook lekkere soep met stokbrood en dat gaat er best in, ondertussen begint het stilaan licht te worden en kunnen de lampen terug op zak.
Nu gaat het voor 6,5 km over de Isabellawatering en het Isabellakanaal naar de Doodhoek en de Sint-Anna kapel richting Bassevelde dorp, achter de kerk is een klein zaaltje voor onze laatste kontrole, hier is er het lekkere Ezelsbier en kaas dat op ons wacht. Er resten ons nu nog slechts 3,4 van de tent, nog een stuk door de korenvelden onder een mooie ochtendzon en deze prachtige wandeling zit er op. Als we in de tent afstempelen krijgen we nog een stempel voor gratis spek met eieren en ook nog een mooi T-shirt.
Ik maak deze tocht voor het tweede jaar op rij en ook ditmaal is de organisatie van de bovenste plank, tot volgend jaar en hopelijk met hetzelfde prachtige zomerweer. De foto’s kan je hier vinden.

3 opmerkingen:

Dirkjogt zei

Wie zijn de 'echte' ezels? Degene die stoppen na 100m of degene die een gehele nacht wandelen? :-)

Unknown zei

@ Dirk, dat heb ik me ook de hele nacht afgevraagd.

Guy (= Gwy) zei

Zo een nachtelijke 50 km tocht heeft zijn eigen charmes. Ook ik doe volgend jaar weer mee