24.1.09

De Belgische economie.

Jan Janssen wou zijn dag vroeg beginnen en had zijn wekkerradio (made in Japan) op 6 uur gezet. Terwijl zijn koffiezetapparaat (made in China) pruttelde, was hij zich aan het scheren met zijn elektrisch scheerapparaat (made in Hong Kong). Hij trok zijn hemd (made in Sri Lanka) aan en zijn Jeans (made in Singapore) en zijn tennis schoenen (made in Korea).
Nadat hij zijn eten had klaargemaakt in zijn microgolfoven (made in India) nam hij zijn rekenmachine (made in Mexico) om te berekenen hoeveel hij die dag kon uitgeven, hij zette zijn horloge (made in Taiwan) juist volgens zijn radio (made in India), stapte in zijn auto (made in Japan), tankte hem vol met benzine (van Saudi Arabië) en ging verder met zijn zoektocht naar een goed betalende job in België !

Na een ontmoedigende en vruchteloze zoektocht kwam hij thuis en keek zijn mails na op zijn computer (made in Malysia), Jan wou nu even rusten. Hij deed zijn sandalen (made in Brazil) aan en goot zichzelf een glas wijn (made in Chili) in en zette zijn televisie (made in Indonisia) aan en vroeg zich af waarom hij in België geen goed betaalde job kon vinden !!!

8 opmerkingen:

ria zei

Fantastisch, weet je wat?
"doe zoals ik,
ga met pensioen."

Ik heb je nu gevonden
en kom zeker nog terug.
Ben je dan thuis?
ria

http://ria39.blogspot.com

Unknown zei

@ ria, gelukkig moet ik ook niet meer gaan werken, dat bespaart in zoekwerk natuurlijk. Ik ben altijd thuis, als ik niet ben gaan wandelen natuurlijk.

Anoniem zei

Hallo,
Zalig zijn diegenen die niet langer hoeven te gaan werken en die elke dag kunnen genieten van het wandelen. Wij moeten hier nog een jaar of vijf geduld hebben, maar ook dat zal vlug voorbij zijn.
Vandaag was het ideaal wandelweer en wij zijn erop uitgetrokken naar Overmere om daar te gaan wandelen doorheen de Scheldebroeken. Heel mooi natuurgebied en wat verlangt een mans nog meer, dan uitkijken naar de komende lente zeker???

Anoniem zei

Misschien kan hij nog eens in de banksector proberen?

Unknown zei

@ girardo, laat maar, het is daar al erg genoeg. Het is daar nu al allemaal Hollands en Frans wat de klok slaat.

Anoniem zei

... dan toch maar beter echte Belgian fries gaan bakken bij de Swa zeker ...

Unknown zei

@ Kim, ha, ge weet het.

Unknown zei

@ Kathy en Joris, prachtig wandelen daar, zeker rond het meer, vooral met de eendenkooi.