6.1.09

Euraudax 25 km te Laken.Op vrijdag 2 januari zijn we er terug ingevlogen met onze eerste wandeling in het nieuwe jaar, een Euraudax 25 km die vertrekt vanuit taverne “Le Beau Rivage” aan de Houba De Strooperlaan te Laken.
Antoine is vandaag kopman van dienst en stipt om 10 uur vertrekken we vanuit de taverne die door het grote aantal deelnemers, 118 man sterk, toch ietwat bekrompen overkwam. We gaan in een sterk tempo op weg via de parking van het “Koning Boudewijnstadion” richting het 102 meter hoge Atomium wat een ijzerkristal moet voorstellen, maar dan wel 165 miljard keer uitvergroot. Als we er langs lopen voel je jezelf toch even een nietig wezentje.
Vervolgens gaan we door het park van Laken op weg naar het monument ter ere van “Koning Leopold I”. In de verte zien we ook het paleis van Laken. Verder het park uit en door de straten bereiken we dan eindelijk de open velden op weg naar Koningslo, steeds verder door de grijze koude dag gaan we naar de parking voor het “Tangebeekbos” op het grondgebied van Vilvoorde waar we onze eerste wagenrust hebben na een goede 8 km te hebben gestapt. Een stuk kaas, een suikerwafel en een limonade later gaan we om 11:25 uur terug op weg.
Nu gaat het na het Tangebeekbos richting Vilvoorde City, aan “Verbrande Brug” hebben we het keerpunt van deze dag, even langs het kanaal en een klein ommetje later gaat het richting Grimbergen door de velden, even later komen we langs de “Tommenmolen”, het gaat dan de baan over richting “Liermolen” en dan juist om de hoek gaan we onze spaghetti eten in café “The Puller” waar we om 13:05 uur aankomen, mooi op schema na 18 km.
Om 13:50 stapt iedereen voldaan door de straten van Grimbergen en langs de “Sint Servaesbaseliek”, we gaan verder op weg naar het Prinsenbos met het ooit zo prachtige Prinsenkasteel, nog verder komen we langs de Spaanse Linde en Strombeek steeds dichter bij ons einddoel.
Gelukkig heeft Antoine nog een verassing tijdens de tweede wagenrust in de straten van Strombeek, kort voor het einde, een glaasje jenever met de nodige chips om het nieuwe jaar in te luiden, en bij deze koude gaat die neut er gewillig in, proost op 2009.
Nog wat later met enkele omzwervingen door Laken zien we dan de bekende bollen terug boven ons en zijn we terug aan het vertrekpunt. De eerste 25 km van 2009 zijn een feit en het was een pracht van een wandeling met toffe deelnemers waar we onderweg een prettige babbel konden mee maken. Vlamingen, Walen, Brusselaars, het speelde geen enkele rol, konden onze ministers die de nodige scholen hebben doorworsteld dit ook maar. Hoop doet leven.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Een mooi traject in en rond de noordoostelijke rand van Brussel.
En een stevige afstand aan een stevig tempo ... je hebt er meteen goed de beuk in gezet voor het nieuwe jaar!

Unknown zei

@ lumaj, zeker en vast, want het was wel een stevig tempo.

Anoniem zei

't Is leuk om je verslag te lezen, en je foto's te bekijken. En 't is leuk in Brussel te zijn zonder te moeten werken. ;-)

Unknown zei

@ helga, vooral dat latste spreekt me wel aan.

Anoniem zei

Goede morgen,

bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en nog een prettige dag.

Groetjes

Anoniem zei

Binnenkort ga ik ook in Brussel wandelen. We zouden ook vertrekken aan het atomium en van daaruit over de GR 12 naar de Grote Markt wandelen. Jullie deden hier een mooie lus met een mooie combinatie tussen stad en natuur.

Anoniem zei

Hoogst origineel circuit. Een leuke mix van stad, voorstad en een vleugje platteland.

Unknown zei

@ ambigirl, en je kan er veel groen vinden, gewoon prachtig.

Unknown zei

@ girardo, niet vergeten dat er in en om Brussel héél véél groen te vinden is.