17.10.07

18de Ter Elsttocht, de wandeling.

We schrijven op zondag 14-10-2007 in voor 20 km bij WSV Neteland, de zeer ruime turnzaal van het Technisch Instituut is de ideale plaats hiervoor, de zon schijnt en dat geeft al een goed gevoel, hopelijk doet de zon snel de koele morgen verdwijnen. We trekken onmiddellijk naar de overzijde van de straat om door de tuin van de kliniek naar de volgende oversteek te gaan richting "Kasteel ter Elst", de geschiedenis daarvan kan je hier vinden. We stappen door de mooie tuin in herfstkleuren en gaan nu richting Netedijk die we even volgen tot aan de spoorwegbrug welke we gebruiken om de Nete over te steken. We gaan nu door het groen naar de "Dijkstap" en blijven op enige afstand, door de prachtige natuur de Nete volgen. We stappen even door de straten en komen zo na 5,8 km aan de eerste controlepost in een manege.
Een soepje om op te warmen en we gaan terug op weg. Terug de drukke baan over en we gaan via dezelfde weg even terug, we nemen nu de richting van de 20 km, de kortere gaan rechtsaf. Door de velden en een pad vol slijk gaan we richting de verbindingsbaan Antwerpen – Mechelen, we hebben even 6 ogen nodig om hier over te steken. We gaan nu richting het natuurgebied van het Fort van Walem waar we voor een hele poos doorwandelen, het is hier ongelooflijk rustig en stil langs de brede gracht. Even terug de drukke baan over naar het "Besterveld" langs een visvijver richting Walem en rechtsaf naar de "Oude abdij van Roosendael". Hier vinden we een gezellige schuur waar we een "Petrus" drinken met een portie kaas erbij, heerlijk. Nog even verder door de mooie poort linksaf het "Kloosterbos" in en even terug dezelfde weg naar de manege voor de controle in de manege na een lus van 8,5 km.
Na een smakelijke pint is het tijd om de vest uit te doen want de zon doet goed haar werk nu. We gaan de baan over en gaan nu in tegenovergestelde richting van deze morgen om even later linksaf te stappen naar de vergaarbekkens van de Antwerpse Waterwerken, kortweg AWW. Deze bekkens volgen we over de hele lengte en dat kan tellen. We komen zo in het centrum van Duffel aan het gemeentehuis en gaan linksaf over de Nete en linksaf het Muggenbergpark in en zo komen we terug aan de start onder de kerktoren.
De zaal is nu goed gevuld maar we vinden een plaatsje zonder problemen, tijd voor een drankje na de geleverde arbeid. Om 14:00 uur staat de teller van de deelnemers op meer dan 1600, waaronder 23 van WSV Schelle. Een heel mooie en afwisselende tocht, ik kom volgend jaar zeker terug.
De foto’s van deze prachtige wandeling kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 20 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1727 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3355 km.
Aantal wandelingen 2007; 71.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 149.

Geen opmerkingen: