8.10.07

Kanunnik Triesttocht te Melle.


Het was nog donker en deftig gemist toen we zaterdag 06-10-2007 de weg opreden naar Melle juist voor Gent gelegen, het vertrek was in het plaatselijke Rust en Verzorgingstehuis en de opbrengst van de wandeling ging dan ook geheel naar het Instituut Kanunnik Triest. De inschrijving was in de kantine van het mooie tehuis waar een 7 tal foto’s hingen van de plaatselijke eeuwelingen, er was zelfs een man bij die het 107 jaar had uitgefloten op deze aardkloot.
We vertrokken nu met de opkomende zon die moest trachten om de hardnekkige grondnevel weg te branden maar zonder de hulp van een briesje zou het wel wat langer duren, wel een kansje om enkele mooie kiekjes te maken, een mooi kleurenpalet was het zeker. We komen onmiddellijk op de linkeroever van de ringvaart die we oversteken om dan enkele kilometers op de rechteroever te blijven, met de nevel is het hier prachtig. Rechtsaf gaan we even langs de autostrade richting "Hullendries" rechtsaf naar de "Melenhoek", dit zijn natuurlijk de plaatselijke namen voor een bos of velden. Rechtsaf naar "Kasteel Roneborg" terug over dezelfde brug als vanmorgen naar het tehuis voor onze eerste controle na 5,8 km.
Na een hapje en een drankje terug op weg maar nu zonder vest want de zon deed goed haar werk. Terug langs de linkeroever van de ringvaart maar nu gaan we linksaf door het dorp richting de natuur in "Elsdries" op weg naar de "Lindenhoek", hier gaan we de E 40 over. Door het bos en langs "Kasteel Pijke", jammer genoeg krijgen we er niet veel van te zien, de natuur is hier prachtig en de rust is uniek. Verder door bossen, velden en de vele maïs gaan we het dorp Gontrode binnen voor onze 2de controle na een lus van 8 km, jammer voor deze mooie tocht is de controle in een plaatselijk café, in feite is het die naam onwaardig want zoiets vuil heb ik nog nooit gezien, het best kan men zulke dingen beter tegen de grond werken, water en zeep zullen hier wel onbekend geweest zijn.
Zo snel mogelijk weg van dit krot en terug in de frisse lekker ruikende boslucht gaan we naar "Kalverhage" richting het "Kasteel van Kwatrecht". Door het vele groen gaan we ditmaal onderdoor de E 40 terug naar het tehuis na een lus van 7,6 km.
Een zeer mooie wandeling en dan nog met een goede partij zon, jammer van de ondoenbare 2de controlepost, hier hebben de organisatoren al onmiddellijk een werkje voor volgend jaar. Toch zeker een aanrader om te doen. De foto's van de wandeling kan je hier bekijken.

Afgelegde afstand; 22 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1687,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3315 km.
Aantal wandelingen 2007; 69.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 147

Geen opmerkingen: