15.8.07

Herseltse Heuvelwandeling.Zaterdag 11 augustus trok ik voor een wandeling naar Herselt, het was er in tegenstelling tot Antwerpen bewolkt bij mijn aankomst aan de feesttent van waaruit we vertrokken vlak achter de kerk. Na wat huisjes kijken trokken we het veld in om na een kwartiertje naar de eerste heuvel te trekken, de Molenberg, je moet je hier niet te veel van voorstellen want meer dan een glooiing in het landsschap zijn die heuvels echt niet. Boven gekomen gaan de 5 en de 11 km linksaf. Wij trekken voor de 20 km rechtdoor en duiken hier de dennenbossen in waar het omhoog en omlaag gaat, ondanks de voorbije regen is het hier toch nog droge grond waar we voorbij lopen. We trekken nu langs het Molenveld en het gehucht Molenvloed en hier is het al slijk en modder wat de klok slaat.
Verder door het natuurreservaat De Langendonk wat een moerasbiotoop is, verder moet ik niet zeggen dat het hier nat is natuurlijk, al komt de zon er uiteindelijk schuchter door. We komen aan de rand van het bos en komen terecht aan de eerste controlepost na 6,5 km in een voetbalkantine, een drankje is welkom want ondanks de bewolking is het toch behoorlijk warm.
Na de rust gaan we door de Langdonken met mooi onderhouden weekendhuisjes, ieder met een mooi tuintje. Terug door bos en veld komen we na een trek van 4,8 km en het overwinnen van de Kapittelberg (nu ja, berg ?) aan bij onze 2e controlepost, het is in de "Wijnschuur" waar we even rondkijken, jammer voor ons, is hier enkel wijn (2,8 euro voor een glas) en frisdrank (2 euro) te verkrijgen, dus de prijs is om "U" tegen te zeggen, zelfs voor een simpele hotdog vraagt men hier 2,5 euro zonder verpinken, dus stappen we hier maar vlug voorbij. Hier buiten slaan we rechts af en steken de grote baan Herselt-Averbode over. We gaan nu langs De Vuldershoek en het Wezelbaantje en komen alzo in de Bossen van de Merode, prachtig maar slijk alom maakt het stappen echt wel moeilijk. Eens door deze dennenbossen komen uiteindelijk alle afstanden terug samen om na 4,2 km aan onze 3e controlepost te komen in de afspanning "Mie Maan". We worden hier vriendelijk ontvangen en een donkere Corsendonk gaat er vlot in, zelfs een tweede laat zich smaken omdat ik in de vorige controle aan de droge kant gebleven was.
Hierna steken we terug de baan over om in de bossen te duiken naar De Hertsberg en zo komen we na 4,6 km terug aan de tent. Een dorstlesser is welkom want de zon heeft de laatste 2 uur flink haar best gedaan. Eerlijk gezegd, het was een zeer mooie tocht met veel natuur en bos, echt voor herhaling vatbaar.

Afgelegde afstand; 20 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1346,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2985 km.
Aantal wandelingen 2007; 53.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 131.

2 opmerkingen:

Maxentia de Beauvais zei

En de Freddy...hij bleef stappen!

Unknown zei

@ maxentia de beauvais, en tot hij het kan.