20.8.07

1 euro wandeling te Opwijk.

Omdat wandelclub WSV Opwijk dit jaar haar 15 jarig bestaan vierde werd voor alles de prijs van 1 euro gevraagd en dat zouden we geweten hebben. Zo te zien stroomde de Affligem reeds rijkelijk van in de vroege morgen. Na het traditionele inschrijven vertrokken we voor onze 24 km.
Eerst een beetje huisjes kijken om zo onmiddellijk langs de Pauluskapel rechtsaf naar het natuurgebied "Rietkraag" te stappen. Terug rechts door de velden naar "Mansteen", dit zijn natuurlijk allemaal plaatselijke namen die men aan deze buurten heeft gegeven. Men had regen voorspeld maar in de plaats kregen we zonneschijn en werd het tijd om de trainingsvest uit te spelen, het werd me even te warm, zo mag de weerman zich nog dikwijls vergissen.
We gaan via het Grootveld immer door de velden met maïs en suikerbiet voorbij "Hof te Berchem" naar de "Waaienberg" om zo door de akkers naar de eerste controlepost te stappen na 7,5 km in het dorpje "Droeshout" waar de parochiezaal goede diensten bewijst en gelukkig ruim groot genoeg is om uiteindelijk de 2630 stappers te ontvangen. Een drankje met een broodje en verder door.
We gaan onmiddellijk linksaf en weer linksaf door het bos naar de "Regenwortelbeek" die we even blijven volgen. We komen in de straten van het gehucht "Mazenzele" om dan verder in het gebied "De Dries" en het "Suzershof" linksaf te gaan en zo terug naar de rand van Mazenzele en door de akkers en bosranden terug naar "Droeshout" te wandelen na 4,5 km voor de 2de controle, een goed biertje gaat er vlot in en terug op weg.
Ditmaal stappen we rechtsaf, even de drukke weg over en linksaf op weg naar het "Dokkenbos" en de velden naar de 3de controle te "Nijverzeel" waar een donkere Grimbergen er vlot de weg naar binnen vind, voor één euro zou je al minder, dus nemen we er nog een tweede bij, je kan tenslotte op één been moeilijk stappen.
Terug op weg langs het "Tesseshof" naar "Hoekske" waar we rechtsaf lopen en via het wandelpad "Leirekesroute" voorbij "Hof te Eken" gaan om zo in een wijde boog rond Opwijk terug aan de start te komen. Eerlijk is eerlijk, het was een mooie wandeling in een mooie streek aan de rand van het "Pajottenland". Nog even uitblazen met een dorstlesser, onze stempel halen en we kunnen terug op weg naar huis.Afgelegde afstand; 24 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1390,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3029 km.
Aantal wandelingen 2007; 55.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 133.

Geen opmerkingen: