28.8.07

7 de Rumstse Volksfeestentocht.


Het was grijs en mistig toen we voor deze tocht in de feesttent aankwamen te Rumst, om 7:30 uur waren er nog maar weinig stappers aanwezig, inschrijven, eens naar de kaart kijken en op weg voor een tocht van 19 km met een eerste lus van 8,5 km.
We stappen even door de gemeente maar komen al snel op de dijk waar we op de rechteroever van de Nete blijven, we komen langs kasteel Tibur en gaan verder, we steken dan eerst de wandel en fietsbrug over de Nete over en vervolgens over de Dijle die dan even later uitmonden in de Rupel.
We stappen hier stroomafwaarts en komen zo terecht aan het "Zennegat" waar we rechtsaf gaan en de Zenne even volgen om dan in het bos verdwijnen en zo komen we aan de eerste controlepost op de "Bommelaarshoeve", een melkveebedrijf dat we moeilijk klein kunnen noemen, ook de zon is er bij gekomen en dat maakt het een stuk leuker. Het is gezellig op de hoeve maar helaas moeten we de reuk er bij nemen. De afstand was wel even korter dan beschreven maar dat zal ons een zorg wezen.
We gaan na de hoeve op weg richting "Hazewinkel" de watersportbaan waar reeds menige roeikampioenschappen zijn betwist, met een boog gaan we een stuk langs de oever van de watersportbaan op weg naar de vijvers van het Broek om na een lus van 6,8 km terug aan de Bommelaarshoeve te komen voor controle 2.We gaan nu langs een stuk heidegebied in Heindonk richting de Rupeldijk om zo via de twee wandelbruggen terug op weg te gaan naar Rumst. We blijven nog even op de Dijledijk om via het park van Rumst terug naar de tent te stappen na nog een lus van 4 km.Het was zeker een mooie natuurwandeling, jammer voor de inrichters kwam er niet echt veel volk opdagen, de afwezigen hadden zeker ongelijk.


Afgelegde afstand; 19 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1419,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3048 km.
Aantal wandelingen 2007; 56.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 134.

Geen opmerkingen: