16.4.07

Iets Slimmer.


Een blondje en een advocaat zitten in het vliegtuig. Het blondje is moe en wil wat slapen, maar de advocaat stelt haar voor een spelletje te spelen. Het blondje weigert en draait zich om om wat te slapen, maar de advocaat geeft niet op. "Luister," zegt hij, "je mag de ander een vraag stellen. Wie het antwoord niet weet, moet de ander 5 euro geven."
Opnieuw weigert het blondje en legt zich wat makkelijker om wat te slapen. De advocaat probeert opnieuw: "We spelen het als volgt. Als jij het antwoord niet weet, geef je mij 5 euro, als ik het antwoord niet weet, krijg jij 500 euro."
"Ok dan," zegt het blondje en ze speelt mee. De advocaat begint met een vraag: "Hoeveel bedraagt de afstand tussen de maan en de aarde?" Het blondje neemt spontaan haar portemonnee en geeft 5 euro aan de advocaat. Die glundert en zegt: "Nu is het uw beurt om mij iets te vragen." Het blondje denkt even na en vraagt dan: "Wat gaat met drie poten de berg op en komt er met vier poten weer vanaf?"
De advocaat denkt heel diep na, hij weet het niet. Hij neemt zijn laptop en begint in een encyclopedie te neuzen, maar vindt het niet. Het blondje is intussen in slaap gevallen. Hij logt via zijn gsm in op het internet en zoekt een hele poos op het net, maar vruchteloos. Ten langenlaatste maakt hij het blondje wakker, neemt hij zijn portemonnee en geeft het blondje 500 euro.
Het blondje stopt het geld weg en draait zich weer om om verder te slapen, dan vraagt de advocaat: "Wat was het antwoord op de vraag?" Het blondje neemt zwijgend haar portemonnee en geeft de advocaat 5 euro.

8 opmerkingen:

Sana follia zei

1-0 voor blond

Unknown zei

@ katjesnest, ha ge weet het, dat is zelfs beter dan Club Brugge kan.

Anoniem zei

Voilà! Waarmee bewezen is dat niet alle blondjes zo dom zijn als algemeen wordt beweerd, maar dat wist ik al en jij waarschijnlijk ook. ;)

Unknown zei

@ smiling cobra, en ik die dacht dat iedereen daarvan op de hoogte was !!!

Anoniem zei

Ziedaar weer eens wie de slimste is. Wat sterk, wat prachtig.

Unknown zei

@ marius, sommigen zijn nog niet zo dom als men zegt dat ze zijn.

Tine zei

een advocaat te slim af!

Unknown zei

@ tine, moet kunnen.