18.4.07

Het was warm te Broechem.


De wandeling van zondag 15-04-2007 te Broechem werd door WSV Schelle bezien als een superster wandeling, dit wil zeggen dat onze club het inschrijvingsgeld voor de clubleden betaald met nog een drankje er bovenop, en dat willen we niet missen. Wij zeggen altijd " Voor niets, steendood, of ook, voor niets gaat de zon op" dus allen daarheen.
Volk was er al genoeg, zowel op de enorme parkeerruimten en in een enorme zaal waar we konden inschrijven, plaats was er genoeg en zoals later zal blijken was het nodig. Iedereen had hetzelfde gedacht, vroeg vertrekken want het zal warm worden en deze namiddag is het "Parijs – Roubaix", en je kan ze geen ongelijk geven want Tommeke Boonen had gezegd dat hij er een lap ging op geven, en dat gingen wij ook doen. 25 kilometer was de planning, Dus, zoals het spreekwoord zegt " vooruit met de geit en ze kwamen met een varken binnen".
Eventjes door het dorp en dan op weg door het eerste stuk bos naar het drinkwaterspaarbekken van de AWW, voor wie niet uit de buurt is, AWW wil zeggen "Antwerpse waterwerken". Een vijver van jewelste, je kan je niet voorstellen dat zoiets groots word leeggedronken, en er zaten nog grote vissen op ook, wel is het verboden om je hengeltje hier uit te gooien. Een halve omtrek langs het bekken en dan gaan we op weg richting Ranst, we steken in de brandende zon het Albertkanaal over en zien dan het dorpje liggen, het is een deelgemeente van Oelegem, de kerk heeft een wel eigenaardige maar toch mooie torenspits, zo zie je ze niet veel in België, even verder is onze eerste controlepost, gelukkig is er genoeg drank en nog fris ook.
Van hieruit trekken we voor een lus van ongeveer 6 km door het bos van het "Vierselhof" en komen langs het mooie kasteel met vijver, het is hier heet door de zandige grond in het bos, de blaadjes zijn nog wat te klein om veel schaduw te geven. Voorbij een visvijver het andere bos in om terug op onze stappen te keren naar Ranst lopen we enkele km langs het kanaal, geen zuchtje wind en de zon pal op onze bovenverdieping. Het is warm mannen, geloof me. Zo komen we terug in de controlepost, ditmaal zullen ze er met één drankje niet vanaf komen.
Terug het bos in en even uit de zon langs een kasteel met een eindje verder een grot met Mariabeeld, bidstoelen incluis, zo komen we aan het "Hof Zevenbergen", een nonnenklooster, man wat een woonst, je kan op die manier wel zien waar het geld zit, het heeft meer weg van een kasteel.
Verder na nog een controlepost terug door het bos en dan dwars door een golfterrein naar de aankomst. Een prachtige dag met een mooie tocht. De grote zaal is nu wel zo goed als volzet, niet moeilijk, 3136 deelnemers is niet niets. In de namiddag mag onze clubvoorzitter André nog een herinnering aannemen uit handen van de inrichtende club, dit was omdat onze club hier aanwezig was met niet minder dan 55 Schelse wandelaars, een mooi ploegje samen.

Afgelegde afstand; 25 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 755 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2401,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 31.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 109.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik zo keer na keer het relaas van je wandeltochten lees en de foto's bekijk is er één iets dat opvalt: wat hebben we toch buitengewoon veel water in België.

Unknown zei

@ smiling cobra, ja, uitdrogen zullen we hier niet zo snel doen.