31.5.06

Het goed voorbeeld

Alle begin is moeilijk zegt men, maar ik heb toch de indruk dat het lekker loopt. Na een kleine week is er deze avond te 19:26 uur, een nobele onbekende een bezoek aan mijn blog komen brengen als nummer 200, waarvoor dank aan de brave ziel uit West Vlaanderen.
Nu over naar de orde van de dag. Toen ik na de gedane dagtaak huiswaarts tufte door het ons aangrenzende dorp op een tamelijk druk bereden baan, heb ik toch even de ogen uitgekeken of dit nu wel echt mogelijk was. De zijkant van deze weg is getooid met een voetpad en een fietspad welk op een moment stopt en overgaat in een zebrapad waar men verplicht naar de overzijde van de baan moet fietsen.
Men kan zich simpelweg voorstellen dat deze handeling voor de eenzame fietser dan ook niet zonder risico is, daar stond dan een Tom Boonen van toch al een beetje gezegende leeftijd zijn kans te wagen naar de overkant, en hij wou dit liefst in zijn geheel beleven. Ik stop om het heerschap veilig naar de andere kant te laten waar het gras groener was en de nestor zette aan.
Raar maar waar, toen was daar de politie en wat deden deze heren......juist zij reden door. Ik kan mij voorstellen dat hun frietjes die besteld waren in frituur Celestine koud konden worden, maar dat heerschap was in mijn ogen nog in goede doen en dat waren ook zeker zijn remmen. De politie zich van geen kwaad bewust klaterden verder op hun weg, ik blijf staan en de man is dan toch met het hoofd als een ruitenwisser van links naar rechts draaiend veilig aan de overzijde gesukkeld.
Het was me wel opgevallen dat de man binnensmonds aan het prevelen was en ik ben er zeker van dat dit geen gebed was maar eerder een milj...... naar de kant van oom agent.Aan de overkant aangekomen keek de man mijn richting uit en met een dankbaar gelaat zijn duim omhoog stekende, even later keek hij in de riching waarin de arm der wet verdwenen was met de wijsvinger aan de rechterslaap tikkend, volgens mij hoefde hier geen uitleg voor wie dit bedoeld was.
De politie uw vriend, hier, daar en in het hiernamaals. Amen.

3 opmerkingen:

Unknown zei

@ micky_oao, daar heb ik als hobby kok geen enkel probleem mee, jullie zorgen voor het eten, ik zorg voor het vuur en alles komt dik in orde.

Anoniem zei

@ Freddy11: Ik wil gerust mee voor eten zorgen.

Off topic: onderstaande al gelezen? http://www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={336C83DD-47D6-4BF3-A16A-61426EAE076B}

Moest direct aan jou denken toen ik het las.

Unknown zei

@ buddha, het zal wel de moeite zijn om zien maar het schijnt me wel gevaarlijk toe, je weet maar nooit dat ze je er aan het werk zetten, en met mijn slechte rug. En dan rondzeulen met een MP 3 speler, mij niet gezien.