24.5.06

In sneltreinvaartVrijdag, zaterdag, zondag en maandag, een klein hotel in een oude Engelse villa te Koksijde met een wandeldag van 20 km te Beauvoorde op zaterdag en op zondag een stapdag van 20 km te Koksijde.
Dit was het menu van het vorige weekend, het leek een eeuwigheid op donderdagavond. Als men eraan begint is dat wel anders. Een auto, een beetje autostrade en men is zo ter plaatse, zeker als men ter plaatse niet moet zoeken door de prachtige hulp van een ding dat gps heet. Tot voor de deur, dank u wel.
Aankomst 11 uur was misschien wat vroeg, de voordeur los, wij binnen maar voor de rest bleek iedereen buiten te zijn, we hadden alles kunnen buitenslepen maar waar blijf je dan de rest van het weekend. Later bleek dat men daar inkopen moet doen om de pot iets te laten schaffen, ja voor ons niet gelaten.
Als men het zelf niet moet klaarstomen en de afwas is niet voor bibi dan kan er altijd een stukje bij, afslanken doen we later wel door de kilometers te vreten.
Eerlijk gezegd het zag er allemaal lekker uit en dat was op de koop toe nog ook (een oogje op de rechtse foto spreekt boekdelen). Uiteindelijk alles laten doorglijden met een goede fles wijn en tot slot nog een goede neut om de gaatjes op te vullen en dan tijd voor een goede dodo kindje do.
Zaterdag opstaan, plassen, wassen, uitgebreid ontbijten en op weg naar Beauvoorde wat uiteindelijk maar 14 km bleek weg te liggen dromen tussen Veurne en de Franse grens. Het was alsof het zo was weggeknipt uit een Disney film, nu de auto wegmoffelen want dezelfde avond bleek er een rommelmarkt door te gaan, niet dat mijn auto daar aan toe is maar met die Vlaamse Leeuwen weet men nooit. Het pleintje van het dorpje spreekt boekdelen voor hoe het gehele dorp er uitziet, als een sprookje. Door de felle stormwind kon in geen geval gesproken worden van een sprookjeswandeling, bachten de kuppen is er zowiezo al veel wuif, maar als ze dan ook nog hun duivels ontbinden moet men wel onder een hoek van 20° lopen om voorwaarts te komen en zoals men kan zien hebben zelfs de bomen daar vrij regelmatig last van, ze krijgen er zelfs een kromme rug van.
Na de staptocht richting Koksijde voor een wasbeurt en een uitstekend avondmaal met een goede wijn, en meer moet dat niet zijn.

Zondag na weer een goed ontbijt richting start voor een trektocht van nogmaals 20 kilometer, eerst door de Noordduinen, het strand en het natuurreservaat " De Doornpanne", een prachtig iets maar ozo vermoeiend als men er ongeveer 10 km in rondloopt, men komt er zelfs wilde paardjes tegen die er in leven.
Als toetje hadden ze ook nog de"Hoge Blekker" op onze route geschoven, je weet wel die hoogste duin van Belgiƫ, 33meter om juist te zijn als je er niet te veel van meeneemt in je wandelschoenen.
Langs de uitlopers van de duinen vangen we toch stillaan, wel moegestreden de terugweg aan richting startplaats, maar men is toch de geschiedenis niet vergeten en men laat ons even meegenieten van de goede oude tijd van Koksijde, zijnde de oude hoevetjes en vissershuisjes, waarvoor dank aan de organisatoren.
Na even te hebben gerust en op adem te zijn gekomen was er terug een goed avondmaal, een neute en een verdiende nachtrust. Het vervolg was, op maandagmorgen een goed ontbijt, inpakken en wegwezen.
Zo was een weekend voorbij........ in sneltreinvaart. Het heeft mooi geweest.

Geen opmerkingen: