25.9.10

Wandelverslag "29ste Canteclaermarsen" te Deinze.


Vanuit de zeer ruime startzaal te Deinze gaan we op stap voor een wandeling van 24 km door de Leievallei. Even tussen de huizen, vervolgens steken we het Leiekanaal over en gaan links langs het kanaal en “De Molens van Deinze”, gekend bij alle bakkers.
Even later duiken we het natuurdomein in van “De Oude Leie”, deze arm is ontstaan toen men de Leie begon recht te trekken om deze beter bevaarbaar te maken, de natuurliefhebbers en wandelaars konden hier enkel maar beter bij varen. Het is hier heel mooi en rustig wandelen. Even later steken we de spoorwegbrug over en trekken richting Grammene waar onze 1ste rustpost is. Tijd om iets te eten en te drinken.
Bij ons vertrek in Grammene is het miezerig gaan het regenen. Gelukkig is het niet van lange duur. Tussen de vruchtbare velden met bloemkool en prei en ook maïs, komen we even later aan te Wontergem voor onze 2de controle, hier eten we een boterham met kop en mosterd die we doorspoelen mat een “Augustijn Grand Cru”, laat ons zeggen, het betere werk dus.
Hierdoor gesterkt gaan we hier een lus maken van 5,1 km. Deze brengt ons langs de kerk en het borstbeeld van oud Flandrien “Lucien Buyse” 1893-1980, eindwinnaar van de Ronde van Frankrijk 1926. We trekken verder door de vallei van de Zeverenbeek op zeer rustige veldwegen tussen de vele akkers om zo terug te Wontergem te komen voor onze 3de controle.
Terug op weg met de zon nu, voor een laatste stuk van 7,6 km. Even langs vondelpaden en over een spoorweg om aan de andere oever van de Oude Leie te stappen. Op de andere oever waar we deze morgen waren, komen nog steeds wandelaar voorbij die nog maar pas zijn vertrokken.
Terug door de zeer mooie Leievallei blijven we naast het water stappen tussen de sappige weiden met gras, de paarden kunnen smullen. We gaan nu verder richting Deinze, even langs het Schipdonkkanaal en er dan over om terug te komen in de startzaal.
De zaal is héél goed gevuld, en de organist van dienst hield er de stemming in, de wandelaars van WSV Schelle lieten zich goed opmerken en zette er de Polonaise in, dat bleef niet zonder gevolg want even later worden de beentjes door menig wandelaar gestrekt voor een dansje. Onze club was hier aanwezig met 60 leden en eindigde op de 8ste plaats van de meest aanwezige clubleden.
Een zeer goede organisatie en een pracht van een wandeling werd ons hier aangeboden door wandelclub “ATB De Natuurvrienden Deinze”, waar meer dan 2000 wandelaars van konden genieten. Waarvoor dank. Het fotoverslag van deze wandeling kan u vinden op deze link.

Geen opmerkingen: