9.6.09

Wandeling te Eksaarde ten voordele van Oxfam.


Maandag 1 juni hebben we te Eksaarde een wandeling gemaakt die georganiseerd was door “De Doetjes” om geld in te zamelen voor Oxfam, deze organisatie richt de zware Oxfam Trail Walk in die doorgaat in de Hoge Venen.
Het was een prachtige wandeling met veel zon en veel warmte, vanuit de startplaats vertrokken we voor 21 km puur wandelgenot, dit bracht ons door de Lokerse Moervaart - Meersen waar we volop konden genieten van de natuur die nu echt goed op gang is. Na de eerste controle aan de Kruiskapel gaat het verder de rustige natuur in langs “De Linie”.
De Linie is een gevolg van een lang vergeten oorlog. Vlaanderen werd in 1700 een Franse provincie als een erfenis van de koning van Spanje. Dit werd echter betwist door de Europese mogendheden. Zo ontstond de Successieoorlog die eindigde in 1713. De Linie was een verdedigingslinie met grachten, forten en schansen, die in 1701 – 1702 door de Fransen werd aangelegd om Vlaanderen te verdedigen tegen de Republiek Nederland. Deze verdedigingslinie werd na 1713 grotendeels afgebroken maar de naam “Linie” werd bewaard. Na enkele kilometer natuur komen we terug in de startzaal voor een 2de controle, drinken voor de dorst want het is heel warm, ook ontmoeten vele bloggers elkaar hier en er volgt een vrolijke babbel , maar we willen ook het laatste deel van de wandeling nog afmaken.
Hiervoor lopen we een heel eind langs een watertje en door de velden om uiteindelijk op het bedrijf “De Korf” uit te komen op de Stenenbrug 37 waar men groenten en fruit verhandeld, hier is onze 3de controle en die is welkom door de temperatuur, in de schaduw kunnen we hier even verpozen, maar dan gaan we verder.
We gaan een bruggetje over en gaan dan rechtsaf langs het water de “Zuidlede”, een verbinding naar de Moervaart. Hier volgen we een wel heel smal paadje voor een hele tijd, smeerwortel, bereklauw, duizenblad en distels vinden we hier volop, als het waar is dat distels goed zijn tegen reuma dan zal ik daar de eerste 10 jaar geen last meer van hebben, maar zoiets overleven we allemaal. Het paadje eindigt in een zandweg aan het einde hiervan gaan we naar rechts en komen we terug waar we vertrokken waren. Aan het standje van Oxfam kunnen we vele producten kopen die Oxfam aanbied, nog eens drinken en afscheid nemen van de vele vrienden die we hier konden ontmoeten. We kunnen “De Doetjes” alleen maar bedanken voor deze prachtige dag en hopelijk tot volgend jaar. De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Kathy en Joris zei

Hallo,
Het herlezen van je relaas en je beleeft de wandeling opnieuw. Het rare eraan is dat je dan door de ogen van een andere wandelaar soms dingen ziet die je zelf onderweg niet hebt gezien!!
Er valt zoveel te beleven onderweg en dat is natuurlijk het leuke aan wandelen. Het parcours was afwisselend, het weer zat mee, wat kan een mens nog meer verlangen hé?
Tot nog ergens onderweg...

Unknown zei

@ Kathy en Joris, dat is inderdaad zo, en zeker als je foto's neemt bezie je het nog helemaal anders.