4.6.09

Een unicum.


Tijdens onze wandeling van zondag ll. in Eksaarde hadden we een controlepost aan de Kruiskapel te Eksaarde, de kapel was bij uitzondering geopend, ik had hier reeds meermaals voorbij gestapt maar had nog nooit de kans gehad om ze binnenin te bekijken. Een buitenkansje dus.
Ik raakte aan de praat met de koster over fotografie en hij wilde me iets heel speciaal tonen, het was een houten kruisje met een metalen Christusfiguur. Het bijzondere aan dit crucifix was dat de figuur van Jezus met de handen boven het hoofd was genageld en niet zijwaarts zoals anders.
De koster bevestigde dat dit wel een uniek beeldje was, het zou minstens duizend jaar oud zijn en in de hele wereld zouden er maar een goede 10 beeldjes van bestaan. Het was dus zeker de moeite om de kapel eens te bezichtigen, met dank aan deze vriendelijke man dat ik er ook een foto mocht van nemen, hij was er zelfs heel blij mee.

4 opmerkingen:

Kay & Joris zei

Dag Freddy,
Het verhaal over het kruisje hebben wij niet gehad ;-)
Die koster had het drukker met mijn mechels hehe.
Het was leuk elkaar nog eens te ontmoeten, bleek best gezellig.
Het was ook een mooie wandeling zonder meer, en ook al waren er maar weinig mensen wel die hebben dan iets gemist.
Ik heb telaat gemerkt dat je ons fotografeerde, zou je mss de foto willen doormailen? met dank bij voorbaat en tot een volgende gelegenheid.Kay & Joris

Unknown zei

@ Kathy & Joris, zal ik zeker morgen doen.

Guy (= Gwy) zei

Mooi, ik ken de kapel al jaren. In mijn heel 1ste wandelboekje plakt een sticker, toen we de kapel met de Reynaertstappers aandeden.
Maar het kruisje heb ik nog nooit gezien. Ik zal aan Daniel, onze parcoursmeester, eens moeten vragen hoe hij dat voor mekaar heeft gekregen.

maaike zei

Wat vriendelijk van de koster dat hij je zo'n kostbaar stuk wilde laten zien. Moet de moeite geweest zijn ! Mooie foto nam je ervan trouwens.