23.3.09

28ste Kanaaltochten te Kapelle-Op-Den-Bos


Zondag 15 maart gingen we stappen te Kapelle-Op-Den-Bos, voor de leden van WSV Schelle was dit een superstertocht, dus gratis inschrijving en 1 drankje, betaald door onze club, altijd meegenomen dus, de zon was er en ook veel volk, die na de lange winter met een glimlach eindelijk eens konden buitenkomen.
We lopen even door de straten en komen dan onmiddellijk langs het kanaal, het is natuurlijk niet voor niets een “Kanaaltocht”, maar even verder gaan we rechtsaf de velden in, we laten de windmolens langs het kanaal achter ons en stappen we in de rustige omgeving langs de Birrebeek, een bruggetje over en het veld in, hier en daar maken we een slippertje in de vettige grond maar daar zijn we deze winter als sterk in geworden. Zo komen we ook door het Stoppelenbos en langs de Grote Bosbeek. N a een 7,2 km komen we in zaal “De Eendracht” de eerste van de drie controleposten, de zaal is hier goed gevuld maar na enig rondsnuffelen vinden we dan wel een plaatsje. We drinken hier iets en eten ons boterhammetje en maken plaats voor de volgende binnenkomers.
Rechtsaf gaan we hier een lus maken van 6,1 km en hier trekken we dan terug de velden in, het is hier dan ook een streek waar de landbouw troef is, hier en daar een stukje bos of een modderwegje waar het wel even zoeken is hoe we er op de meest droge manier kunnen voorbij geraken, maar ook deze hindernis nemen we er met de glimlach bij en voor we het weten staan we terug aan de controlepost van een uurtje geleden, nu is het tijd voor een Duvel en iedereen wordt met een brede glimlach van het nodige natje en droogje voorzien, het geeft aan elkeen een goed en prettig gevoel.
We gaan nu een stukje stappen van 4,8 km naar onze derde controlepost, eerst richting Ramsdonk en verder door de natuur op weg richting Kapelle-Op-Den-Bos waar we dan in een heel ruime en mooie zaal onze laatste halte hebben, ook weer hier een bediening met een glimlach uit het boekje, de zaal loopt hier stilaan wat leeg omdat we wat later zijn dan gewoonlijk (blijven plakken noemen ze dat bij ons). Na onze Duvel gaan we dan het laatste stukje doen van 3,5 km. Hiervoor stappen we nog een stukje langs het kanaal en dan nog even door het dorp naar de startzaal. We stempelen ons boekje af en na nog een drankje kunnen we tevreden terug naar Schelle.
Er waren hier 2028 wandelaars aanwezig als ik het goed voor heb en daarvan waren er 80 van WSV Schelle aanwezig, een mooi ploegje mag ik zeggen. Aan wandelclub “Ochtendgloren” bedankt voor het mooie weer en de ontspannende wandeling en tot de volgende. Bekijk hier de foto’s.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Freddy,dat heb je al weer achter de rug,ik was zondag in de klinge,veel op nederlands grondgebied gelopen.
grt
jef

Unknown zei

@ Jef, ook altijd goed en rustig wandelen daar.