18.11.06

Opnieuw in Ruisbroek (Puurs).


Toen we de vorige keer te gast waren in Ruisbroek voor een wandeling, schreven we 21 juli 2006 en toen was het, wat wij hier noemen snikheet, de mussen vielen van de draden en gingen schuil onder de bladeren van de rabarberstruiken, met andere woorden "het was Spaans weder". Nu was het een beetje kouder maar voor de tijd van het jaar mogen we zeker niet klagen, bovendien scheen de zon en na de regen van de dag voordien en ook nog een deel van de nacht was dat zeker meegenomen.
Van onze woonst tot de start was het ongeveer 15 minuten rijden en dat was dus ook nog eens meegenomen. Dan komt het steeds wederkerend ritueel, aankomen, een groet aan alle bekenden ( dat zijn er na een jaartje al aardig wat), een koffie of thee, inschrijven, inpakken en wegwezen voor ditmaal 21,5 kilometer.
Nu het winteruur zijn intrede heeft gedaan hebben ook de meeste wandelclubs hun startuur naar 8:00 uur gebracht en door de rituelen is het dan al vlug 9:00 uur voor men zijn wandelspieren kan laten flapperen. We duiken onmiddellijk de achtertuintjes in waar gewoonlijk een pad achter loopt, hier was dat niet minder maar hier liepen we tussen de tuintjes en de spoorlijn.
Het is altijd een avontuur om te beleven wat er in die tuintjes te zien is, dat gaat van gazon tot groentjes, speeltuig of allerhande tuig dat meer thuishoort op een stort, maar meestal is het een hokje hier met nog een gebouwtje daar en een tuinhuisje ginder.
Zo gaan we door het veld, weer naast een spoorweg en met de regen, door menige vettige bospaden op weg naar Hingene (deelgemeente van Bornem) met een draai gaan we richting Eikevliet om zo in het schilderachtige Wintam te belanden waar onze eerste controlepost is na 8,5 kilometer.
Hier vertrekken we na een drankje en iets om te knabbelen voor onze tweede ronde. Hiervoor trekken we langs het Zeekanaal Brussel – Schelde en komen we langs de nieuwe sluis op de Scheldedijk waar we aan de overzijde van de stroom, Rupelmonde zien liggen waar Mercator zijn wieg heeft gestaan. Van de dijk duiken we terug het bos in om op een steenweg Parijs – Roubaix waardig met een lus van 5 km terug in de eerste controlepost te belanden.
Van hieruit gaan we op de terugweg naar Ruisbroek, onderweg langs een veldweg komen we nog een mooi beeld tegen van een zaaiende boer om zo even verder in het park aan te komen, en waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men een grot met Maria beeld tegen.
Zo na een kleine kilometer verder is onze tocht ten einde en we hebben er weer van genoten. We mogen wel vernoemen dat onze club ook ditmaal met 41 leden heel goed vertegenwoordigd was.


Aantal kilometer: 21,5
Gewandelde tijd: 3 uur en 53 minuten.
Gemiddeld tempo: 5,5 km/uur.
Aantal wandelingen in 2006: 73.
Aantal kilometer in 2006: 1521,5 km
Gemiddeld tempo in 2006: 5,5 km/uur.
Nuttige informatie langs het kanaal.
Een mooie parkvijver.Even bezinnen voor wie het nodig heeft.Enkele clubleden in Ruisbroek na de wandeling.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

1) Wandelspieren laten flapperen ... wat moet ik me daar in vredesnaam bij voorstellen?

2) Een emmer op de tafel van de clubleden? Hebben jullie al niet meer genoeg aan een gewoon pintje?

Unknown zei

@ smiling cobra, ik had al reactie verwacht op deze uitdrukking, 1) uw handen laten flapperen wil zeggen dat ge uw handen moet gebruiken, dus nu de beenspieren.
2) je mag je niets voorstellen met die emmer, dat had ik ook al verwacht, het is niet om in te kots.... of zo maar doet enkel dienst voor klein afval zoals papier of dergelijke niet te laten rondslingeren. Geheimen opgelost veronderstel ik ?

Anoniem zei

Foto 3 is er echt zo één om naar buiten te verlangen. Prachtig gewoon!

Unknown zei

@ caroline, ik hou je niet tegen, maar het is nu zondagmorgen en ga vertrekken naar Wommelgem, je kan altijd mee stappen maar regenkleding is aangeraden, het regent pijpestelen.