1.11.06

Hoezo, het Nederlands een moeilijke taal ?

Een straf staaltje Nederlandse taalspeling...Een gast gaat naar zijn dokter (seksuoloog)... omdat hij niet meer "komt". "Dokter, ik kom niet meer!". De dokter onderzoekt hem en schrijft hem pilletjes voor: "Neem deze pillen.
Als u dan kan komen, kom dan niet meer terug, maar als u dan nog altijd niet kan komen, kom dan zeker terug."
Enkele weken later staat die vent weer bij de dokter. Hij zegt tegen de secretaresse: "Juffrouw, ik ben enkele weken geleden gekomen omdat ik niet meer kwam. De dokter heeft me toen pillen voorgeschreven en hij heeft me gevraagd niet meer te komen als ik kon komen, maar dat als ik niet kon komen, dat ik dan terug moest komen.
Ik heb die pillen dus genomen, en ik ben gekomen, dus ben ik niet teruggekomen. Maar ondertussen kom ik niet meer, dus ben ik gekomen..."
De secretaresse gaat met de dokter praten: "Dokter, er is hier een man aan wie u hebt gevraagd, om niet terug te komen als hij kwam en om te komen als hij niet kwam. hij is gekomen, dus is hij niet terug gekomen, maar, vandaag komt hij niet meer, dus is hij gekomen."
De dokter antwoordt haar: "Perfect juffrouw, laat hem komen". De secretaresse: "Dat is wat ik gedaan heb dokter, en hij is terug vertrokken".

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vreemd. Ik had hier een commentaar geplaatst, maar die is blijkbaar de mist ingegaan.

Unknown zei

@ smiling cobra, daar vrees ik ook voor.