24.8.06

en toen waren ze er ineens.


Zondag trokken we naar het Soete Waasland en meer bepaald naar Kruibeke, Oost Vlaanderen, voor een tocht van 30 kilometer, normaal konden we de verplaatsing per fiets maken met de overzet van Hemiksem naar Bazel maar omdat het zo een kwakkelweer was en ik aan 2 mensen beloofd had om hen mee te nemen en een iemand toch al 79 jaar is hebben we dan toch de auto genomen.
Deze streek is gekend voor zijn vele polders en kreken, dus we konden ons verwachten aan een brok echte natuur. Na inschrijving kregen we eerst een kleine plaatselijke ronde van 5 kilometer, kwestie van opwarming veronderstel ik om dan na de eerste controlepost aan het grote werk te beginnen. Ik mag toch even vermelden dat ik 3 kilometer na het vertrek dit jaar reeds aan mijn 1000 ste kilometer toe was.
Even verder kregen we het kasteel Altena op ons pad en dit is wat men noemt een waterslot omdat het geheel omgeven is door water en zou volgens de gegevens dateren van ongeveer 1594. Verder trekkend volgden we een hele tijd de Barbierbeek, zo was de tocht trouwens genoemd "De Barbierbeek tocht" om vervolgens in Bazel te belanden.
Hier kregen we "De Eenhoorn" te zien waar vroeger de vierschaar zetelde, voor zover ik me herinner uit mijn schooltijd kon je met die heren beter niets te maken hebben, dat was altijd beter voor je gezondheid. Op de gevel staan de jaartallen 1562 – 1590 vermeld, naast het gebouw staat ook nog een schandpaal en aan de andere zijde nog een stenen ingangspoort.
Wanneer men door de poort naar het park gaat komt bij "Kasteel Wissekerke" van het jaartal 1779, ook een mooi stuk bouwwerk. Hier trekken we over de Verkortingsdijk van 1 km naar het "Callebeek veer" waar men de Schelde kan overvaren richting Hemiksem, maar wij gaan rechtsaf om via een kasseiweg, de hel van het noorden waard, richting "De Rupelmondse kreek" te gaan om verder op de Scheldedijk richting Kruibeke terug te keren.
Ik had er de hele winter en voorjaar naar uitgekeken en telkens ik ze in bloei zag staan dacht ik bij mezelf, wacht tot deze zomer, en haha, eindelijk waren ze er in volle glorie. Ik heb het hier over de braambessen, dik en zwart en oh zo lekker. Eerlijk gezegd, alom stonden hier struiken als bossen, zo dik en ik heb me niet ingehouden om ze te plukken en te eten en ik was zeker niet de enige. Dit is wat men noemt, het nuttige aan het aangename paren.
Het werd zoals verwacht een pracht van een wandeling en nog lekker ook met als afsluiter een regenvlaag van ongeveer één uur maar gelukkig waren wij juist binnen en dat was niets te vroeg.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Herejezus! Meteen bij het begin van je stukje confronteer je me met een foto van die lekkernij en dan zit ik te kwijlen natuurlijk. Ik zal morgenochtend het traject van mijn wandeling wat wijzigen, want ik weet ergens struiken staan ... Ik moet me inhouden, of ik ga vanavond nog op pad.

Unknown zei

@ smiling cobra, je mag je nooit of te nooit inhouden, daar kan een verstopping van komen en komt meneer genees er aan te pas, dus laat je eens goed gaan !!!!

Sana follia zei

Als je jezelf te veel laat gaan dan moet meneer genees ook komen!
Weeral mooie foto's paps, als t weer wat beter wordt dan zal ik met de kinders nog eens overzetten en een tochtje doen met ons fietskarretje.

Unknown zei

@ katjesnest, je mag veel maar te veel is nooit goed, je moet je grenzen leren aftasten anders kun je ze nooit verleggen.