22.8.06

In de voetsporen van....

Zaterdagmorgen 19-08-2006 was het prachtig weer, wel iets aan de frisse kant maar als de zon wat hoger klom zou dat wel in orde komen, inschrijving voor de Volksfeestentocht, inderdaad te Rumst waren de Rumstse Volksfeesten aan de gang met een feesttent, kindermolen, springkasteel, een echt fritkot en voor de rest alles erop en eraan.
Vandaag hadden we een tocht gekozen van 22 kilometer en we trokken al vlug richting de vrije natuur via de Rupeldijk waar we een paar kilometer bleven stappen om dan via de brug over de Rupel richting O-L-V Waver te stappen.. Terug de brug beneden om aan de overzijde van de stroom richting Walem te stappen. Hier vonden we op onze weg het nu toch een beetje verouderd St-Michielskasteel maar het moet een juweeltje geweest zijn in zijn gloriedagen, toch nog met een mooie onderhouden tuin.
Het was een zeer aangename verassing dat alhoewel ik toch uit de streek kom, niet wist dat hier nog zoveel bos te bewandelen was, gewoon heerlijk met de zon op onze bol. Onderdoor de brug van de E 19 welke iedereen van Antwerpen naar Brussel brengt, ligt een pracht van een watersportvijver waar men heerlijk kan waterskiën zonder dat iemand er last kan van hebben want hier woont echt niemand en kunnen er op regelmatige basis kampioenschappen gehouden worden.
Verder door nog langs het Zennegat, dit is de plaats waar de Zenne zijn triest leven als open riool van Brussel eindigt in de Rupel. Verder nog langs een rustige visvijver waar de kantine ons toch kon verleiden tot een frisse pint, want warm was het deze dag wel geweest.
Rumst is een rustige gemeente maar ze heeft toch enkele bekende Vlamingen voortgebracht die toch door menig mens is gekend, zoals Gene Summer (zanger), Gunther Levi (zanger en acteur), Stefan De Waele (acteur en presentator), Suske Henderickx (humorist) die zeer succesvol was voor, tijdens, en na de tweede wereldoorlog, Tom Caluwé (voetballer) spelend bij KV Mechelen, Willem II en FC Utrecht, Yvonne Verbeeck (actrice, humoriste en zangeres) en de meest bekende was zeker en vast Piet Van Aken, wie heeft er nooit een van zijn boeken gelezen die nauw verbonden waren met het trieste en harde leven van de mensen uit de Rupelstreek. Enkele van zijn gekende werken zijn, Het begeren, Klinkaart, De wilde jaren, Slapende honden enz.
Het was fijn in de voetstappen te lopen van deze bekende Vlamingen.

Voortaan zijn mijn berichten ook te lezen op http://blog.seniorennet.be/freddy11wandelt

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ik me zat af te vragen: wandelen jullie het hele jaar door of houden jullie ook een winterstop?

Waar heb je liefst dat wij commentaar plaatsen; hier of op je nieuwe blog?

Unknown zei

@ smiling cobra, neen een winterstop is er niet, elk weekend als er geen meter sneeuw ligt natuurlijk, ja het leven kan hard zijn voor de wandelaar. De teksten liefst hier plaatsen? dank u.

Anoniem zei

Freddy, wil jij de link van je nieuwe blog aub in een comment vermelden. Alvast bedankt.

Amai het hele jaar op pad. Chapeau!

Unknown zei

@ buddha, Het hele jaar is toch maar 52 weekends, mijn avonturen zijn dus vanaf nu ook te lezen op http://blog.senniorennet.be/freddy11wandelt , kwestie van een publiek te bereiken op een andere manier of andere leeftijd.

Unknown zei

@ buddha, even een drukfoutje in de link, http://blog.seniorennet.be/freddy11wandelt