17.8.06

Waar Brabant trots op is.


Dinsdag 15- 08 - 2006 gaan we naar Steenhuffel voor een wandeling van 22 kilometer en de plaats van inschrijving is de brouwerij van Palm te Steenhuffel, de hal waar we inschreven was zo troosteloos als het weer, hier worden de vrachtwagens geladen voor verdeling over het ganse land en ook ver erbuiten. Vroeger toen ik, nu ongeveer 35 jaar geleden zelf nog vrachtwagenchauffeur was ben ik daar zelf meermaals goederen komen laden en lossen en toen was de zaak zeker niet zo donker als op deze dag maar eerlijk gezegd was dat dan niet op een feestdag maar op een normale werkdag en dan was er ook meer leven in de brouwerij, letterlijk en figuurlijk.
Het was dan nog niet genoeg dat het weer niet meeviel, erger was dat de wandeling zelf een mager beestje was. Er was veel te wandelen langs hoofdwegen en dat is nu niet echt het ding van de wandelaar want hier in de streek is zeker meer te beleven dan wegen waar je goed uit je doppen moest kijken of je werd gewoon met je sokken uit je stappers gereden.
Zo goed het Zondag was in Overijse zo een simpel vogeltje was het in Steenhuffel, ook de controleposten waren beneden alle peil, zoals een klein huisje waar men vooraan een beetje tafeltjes plaatsten om een terras na te bootsen en in het tuintje een tentje met een barmeubeltje uit het salon welke moest dienst doen als tapinstallatie en dat was het. Later diende dit nog voor de tweede maal als halte alsof één keer niet genoeg was, over de ander posten zullen we het zwijgen er maar toedoen. Het is duidelijk dat deze club nog vele verbeteringen zal moeten invoeren alvorens ze me hier nog terugzien.
Op hun bier mogen ze in Steenhuffel trots zijn maar daar stopt het dan ook mee. Een slechte dag is nog geen slecht jaar dus kruisen die vingers en hoop doet leven.Een beetje uitgeregend.
Domein & stoeterij Diepensteyn, de thuisbasis van Palm met het echte Brabantse trekpaard.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

De wandeling was kennelijk niet veel zaaks, Palm is echt niet mijn favoriete bier, maar je foto's zijn bijzonder mooi. Vooral die met dat kleine, ietwat vervallen huisje. Daar zou ik nog willen wonen, zie.

Unknown zei

Mooi huisje hé en het is nog altijd bewoond, daar kan je pas tot rust komen, helemaal afgezonderd.

Sana follia zei

Zo een mooi huisje met een Aga fornuis erin ik zie het al zo voor mij. Efkes eerst de lotto winnen.

Anoniem zei

Mooie foto's. Jammer dat de wandeling niet veel soeps was, maar je bent er geweest hé.

Unknown zei

@ katjesnest, dat liedje ging ook van "Dromen zijn bedrog, maar... Geen nood, van Palm blijf je kalm.

Unknown zei

@ buddha, met "je bent er geweest" hoop ik dat je bedoeld ter plekke.