28.3.09

Berentocht te Beerse.


Wie over Beerse spreekt, spreekt over bos, wie over bos preekt, spreekt over natuur, rust en stilte, en als we daar dan 25 km kunnen stappen met een mooi zonnetje kan onze dag niet meer stuk, dit geluk hadden we op zondag 22 maart. Het is nog rustig in de refter van de Basisschool “ ’t Locomotiefje” die dienst doet als startzaal wanneer we daar op pad gaan.
Het eerste stuk natuur waarvan we kunnen genieten is het “Park Echelpoel”, een Echel is een bloedzuiger die men er aantreft in de vele waterplassen, we gaan verder en komen na een korte 3,7 km in de eerste controle, de refter van het “Centrum Deeltijds onderwijs”, nu hebben we er nog een zitplaats maar dat zal later wel anders worden vrees ik voor de achterkomers, wat eten en drinken en verder.
Nu een lange lus van 9,4 km maar ook hier hebben ze van die extra large kilometers want het zal een stuk worden van ruim 11 km. Intussen genieten we van de natuur, wanneer de 25 en 30 km overblijven wordt het echt rustig, het aantal wandelaars is hier flink gedaald, de meesten sloegen af op de 20 km. Zo komen we ook in het recreatiecentrum “De Lilse Bergen” en wanneer we dan ook nog de Beerse Heide doortrekken komen we aan Restaurant “Het Gielsbos” waar onze controle is, hier mogen geen honden binnen maar men heeft een tent ernaast geplaatst zodat ieder hier kan rusten, zeker een goede oplossing. Even zoeken maar we vinden dan toch een plaatsje binnen en kunnen we genieten van een goede Duvel.
We gaan nu een lus maken van ongeveer 5,6 km, die brengt ons door het Gielse bos en de “Grote Heide”, zelfs in de winter is het hier enig mooi, we stappen door het zand en komen even verder langs de hoeve “ Groot Hout” om zo terug aan de controlepost te komen, we eten wat en trekken dan verder.
We gaan nu nog een stuk doen van 6,6 km. We gaan terug door het Gielse bos en de Beerse Heide richting Vosselaar waar we een eind stappen door de “Vosselaarse Bergen”, ook met veel bos en natuur. Even later gaan we nog even wat woonhuizen bekijken om dan terug aan de startzaal te komen. Na de rust en stilte tijdens de wandeling is het nu even schrikken van het drukke gedoe in de propvolle zaal, met iets meer dan 2000 deelnemers zullen de helpers hier zeker hun handen hebben moeten laten wapperen. We laten ons boekje afstempelen en gaan rustiger oorden opzoeken richting Schelle. De foto’s kan je hier vinden.
Een reactie posten