6.11.06

WSV Schelle als gastheer te Niel.

WSV Schelle organiseerde in samenwerking met de Nielse sportraad de 3 de octaaftocht welke door de zeer goede samenwerking tussen de sportraad en de wandelclub steeds een succes mag genoemd worden. De inschrijvingen kwamen in het begin een beetje traag op gang, misschien een beetje door de koude morgen maar later bij het goede weer liep alles op wieltjes. Er waren wandelafstanden naar ieders heug en meug zijnde 4 - 6 - 12 - 18 en 22 kilometer die ieder op zijn tempo kon afstappen.
Vertrekkende vanuit de Gemeentelijke Basisschool was men in een wip op de Nielse Kermis die er is voor de 153 ste Niel Jaarmarkt, de 3 de oudste van België en tevens de 4 de grootste van het land, hier rekent met Brussel kermis mee maar dit is in feite geen jaarmarkt. Hier is op dit uur nog doods maar dat zal na 14 uur wel anders worden. Zo gaan we richting Hellegat door een tunneltje onder de Boomsestraat richting natuurgebied "De Walenhoek" door de wandelaars een zeer gewaardeerd gebied om door te stappen. Met een sprongetje naar de Nielse Sporthal voor een controlestop.
Terug naar beneden in de Walenhoek stappen we tussen de tientallen visvijvers tot aan de grens met Boom waar we linksaf gaan om de spoorbaan te volgen tot we halfweg terug naar beneden duiken in De Walenhoek om dan in de Landbouwstraat de spoorweg over te steken en aan de andere kant deze een stukje volgen, om dan de woonwijk "Paependale" te doorkruisen. Zo stappen we richting Schelle om terug op onze stappen terug te keren richting Niel Via de stationsstraat naar de Veldstraat te gaan voor een tweede controlepost in de school aldaar.
Voor het laatste stuk trekken we dan richting Schelle waar we met een grote lus terecht komen in de Laerhofdreef waar we in de richting van de Rupeldijk stappen en deze voor een 3 kilometer volgen om daar even het Nielse Broek in te duiken om dan terug aan de start te komen. Een pracht van een wandeling in elkaar geknutseld door onze voorzitter Andre Lemmens. Ook zeker dank aan de landbouwers die hun weilanden telkens openstellen zodat we toch van de natuur kunnen genieten. Onze Waalse wandelvrienden uit Assesse (Namen) brachten met 37 manschappen een tegenbezoek nadat wij deze zomer met WSV Schelle bij hen op bezoek waren. Zeker het vermelden waard is het groot aantal deelnemers dat heeft deelgenomen aan onze wandeltocht, namelijk 947 wandelaars en we mogen dan zeker van een succes spreken.
De afwezigen hadden weeral ongelijk, zeker weten.

Afgelegde kilometer: 22,2
Gemiddelde snelheid: 5,7 km/u
Gestapte tijd: 3 uur en 51 minuten.
Aantal wandelingen 2006: 71
Aantal afgelegde kilometers 2006: 1500
Gemiddelde snelheid 2006: 5,5 km/u















De windmolens van Schelle in de verte.
















Links voorzitter André met de voorzitter uit Assesse (Namen) en een bestuurslid van Schelle.
















Een gedeelte van de medewerkers.

















Het aantal inschrijvingen uurlijks.
















Nog een onverwachte gast in de vooravond.
















Toch nog even een beetje kermissfeer meepikken.
















De vooravond van Niel jaarmarkt, dat beloofd voor mandag.

4 opmerkingen:

Sana follia zei

Voorbij onze oude woonst gestapt zie ik. Het was een mooie wandeling, de kindjes hebben genoten en goed geslapen.

Unknown zei

@ katjesnest, inderdaad nog eens in de buurt geweest, heb ook goed geslapen.

Anoniem zei

Waar kwam die man met die uil eigenlijk vandaan? Ik dacht dat uilen beschermde vogels waren.

Unknown zei

@ smiling cobra, ik heb geen enkel idee waar hij uit kwam, ik had hem ook nog nooit gezien. Hij wist te zeggen dat het dier 9 maand oud was en dan moet je die klauwen al eens zien.