31.7.06

Op het nippertje.


Vrijdag 28 juli 2006, avondwandeling te Lier, inschrijven mogelijk van 18:30 tot 21:00 uur voor een tochtje van 10 kilometer, als voorgerecht voor het weekend was dat toch mooi meegenomen. Plaats van de misdaad, feesttent , Hoog-Lachenen te Lier, met zulks een straatnaam moest succes verzekerd zijn dachten Ludo en ik, het bleek uit te komen ook. De feesttent stond er mooi te wezen in de avondzon van dat moment.
De tent was tamelijk goed gevuld gezien het nog vroege uur van de avond of moet ik zeggen de latere namiddag, er scheen hier nog van alle andere activiteiten gepland voor de verdere avond maar die kwamen later aan de orde.
Bij ons vertrek van de tent scheen alles nog koek en ei boven ons maar we waren ongeveer een 2 kilometer van de start weg toen we even omkeken en tot onze ontsteltenis was de lucht plotseling niet meer zo blauw maar had eerder zo een kleurtje dat je kan gebruiken om in een vulpen te doen, hoe ze dat geflikt hadden in zulks een korte tijd mag Joost mag het weten, wie die Joost ook mag wezen.
Geloof het of niet maar nog ik, nog Ludo had er op gerekend dat het hier in Belgiƫ ooit nog kon regenen en zeker niet als wij gingen stappen, wie zou dat durven toelaten. Dus dat was ook de reden dat geen van beiden iets bij zich droeg om zich te beschermen tegen het dreigende hemelwater dat mogelijk ons ging te beurt vallen.
Doorstappen en hopen dat het niet voor hier was, toch niet voor we rond waren. Naarmate we dichter bij de controlepost kwamen kregen we door dat het hemelwater niet voor hier was maar voor Zaventem en Machelen, zoals we later hoorden in de tent en nog later zelf konden vaststellen op het televisienieuws.
Tegen de tijd dat we aan de controlepost kwamen scheen er weer een mooi avondzonnetje en konden we onze dorst laven op een paardenboerderij, daar konden we proeven van de paardenmelk die wordt aangeraden voor groot en klein bij huiproblemen. Eerlijk is eerlijk, dat spul smaakt zeker niet slecht, iets zoeter en minder dik dan koemelk maar lekker was het zeker.
Nog een kleine 2 kilometer naar de tent, die intussen goed gevuld was voor een dartstornooi, een nachtdropping per fiets en bovenal een kaartprijskamp met voor zover ik een beetje kan tellen een dertigtal tafels en dat is zeker niet mis. Ja het was hier natuurlijk niet voor niets Lierke Plezierke, maar voor ons was het stilaan bedtijd want morgen moesten we andere horizonten verkennen, het zou een druk weekend worden.
Een reactie posten