19.7.06

Met de wandelclub op uitstap naar Assesse (Namen).

Onze club www.wsvschelle.be speelde een uitwedstrijd naar Assesse, www.assesse.be, nabij Namen met een goedgevulde autobus van 55 leden, na anderhalf uur waren we al ter plaatse, om 9:00 uur konden we er al inschrijven en dat was veel beter dan verwacht, ook door het weinige verkeer dat we hadden.
Dat we er zin in hadden was aan enkele leden te zien, bij ons vertrek was het al aan de hete kant en dat zou er zeker niet op beteren, de aanloop was een stuk vlakke weg met aan de linkerzijde sappige weilanden waarop bruine koeien stonden te grazen, ik veronderstel dat deze leveranciers voor de chocomelk in de buurt zorgen, aan de rechterzijde koolzaad zover je kan zien, en aan de kleur te zien is deze net als het koren klaar om geoogst te worden.
Een afslag naar rechts voor wie de 18 of 24 kilometer wil wandelen en daar was het reeds gedaan met het vlakke stuk en was bergop de boodschap en van asfalt is hier meestal ook geen sprake, zien waar je stapt dus en het werd steiler naarmate we de eerste controlepost naderden en dat deze welkom was bij deze temperatuur laat zich zeker niet raden, alleen de dranken koel houden was hier het probleem van de dag.
Na een welkome verfrissing gingen de meeste dames links voor de 18 en de mannen rechts voor de lange weg van de 24 kilometer. Deze lus van 6 kilometer was eentje om u tegen te zeggen, het bos in en daar lag een joekel van een bergop die ons boven de 300 meter hoogte bracht en echt in de kuiten beet, bij aankomst boven was dat even puffen en blazen, waar waren we mee bezig, je hoorde in het bos zelf geen vogel fluiten want daar was het te heet voor en zo ging het verder bergaf met daarachter zowaar weer een bergop tot de volgende controlepost.
Tijdens de laatste kilometer was er een rondje door het dorp en ook hier was er geen beweging te zien, iedereen was afgezakt naar de plaats van vertrek, want al wonen er weinig mensen in dit mini dorp, feesten doen ze graag. Barbecue toestanden bestaan natuurlijk ook bij onze vrienden in de Ardennen. Nog enkele welgekomen streekbieren en tijd om de terugreis aan te vatten. Voor herhaling vatbaar in dit prachtig stukje Belgiƫ zou ik zeggen, alleen hoeft het niet zo heet te zijn.
Een reactie posten