3.4.11

De renners zijn in aantocht.

Vandaag 3 april 2011 is het weer zo ver, onze “Ronde van Vlaanderen” gaat van start vanop het Zand te Brugge, en heel wielerminnend Vlaanderen zal het geweten hebben. Een massa zal het volgen langs de weg (al dan niet met veel ellende onderweg naar de plaats van het gebeuren), in de heuvelzone waar het natuurlijk weer koppen lopen zal zijn, en de grootste massa, waaronder ik, maken het wielerevenement mee vanuit de luie zetel, anderen vanop hun zitje aan de toog in hun stamcafé, of vanuit de volgwagen, als je dat geluk al hebt, of in een publiciteitswagen.
Dan is er ook nog de elite of de crème van ons land, men heeft er nu een mooi woord voor uitgevonden, de vips, die de zuurverdiende centen (door de werknemers) van de firma's mogen komen verteren. Veel koersgebeuren zal er voor hen niet bij zijn, naar de koers kijken met een overvolle maag ten gevolge van de overvloedige spijs en drank is trouwens zeer ongezond, en morgen is het trouwens weer maandag en moet men weer fit de bevelen kunnen geven of een volgende receptie kunnen overleven, het leven kan hard zijn.
Het komt er op neer dat voor dit wielergebeuren vandaag, alles moet wijken, zelfs het vliegverkeer boven het koersgebeuren zal andere oorden moeten opzoeken. Ook bij mezelf moet zelfs het, mij zo geliefde wandelgebeuren plaats maken. Daar kijken jullie natuurlijk van op, maar het is de keiharde realiteit.
Zelfs het feit dat ik mezelf juist nieuwe wandelschoenen heb aangeschaft, waar zoals gewoonlijk een redelijk prijskaartje aanhangt, kan me niet van het scherm weghouden. Mijn wandelsloefjes ruiken zelfs nog heerlijk nieuw zoals je dat kan hebben bij een nieuwe wagen. Ze mochten zelfs even op de foto.

Kortom, dat de beste mag winnen.

Geen opmerkingen: